Categorie | EPD

MMC kiest voor meest moderne elektronisch patiëntendossier

Máxima Medisch Centrum zet een volgende stap op het gebied van zorg-ICT. Deze week is besloten dat MMC aansluit bij het meest moderne elektronisch patiëntendossier HiX van ChipSoft.

MMC heeft er bewust voor gekozen om juist nu te moderniseren en te investeren in de upgrade naar de nieuwste versie van het EPD (elektronisch patiëntendossier). Jan Harm Zwaveling, voorzitter van de raad van bestuur: “De zorg verandert ingrijpend en sneller dan je misschien denkt. MMC speelt nadrukkelijk in op deze belangrijke ontwikkelingen. De upgrade naar het EPD HiX biedt ons een stabiele basis die randvoorwaardelijk is voor deze vernieuwingen en innovaties.”

Samenwerking
Ook de uitgebreide ondersteuning om samen te werken met ketenpartners is een belangrijke reden om over te stappen op een nieuw systeem. Zwaveling: “In MMC doen we het samen met de patiënt. Met de huisartsen en andere zorgverleners in de eerste lijn. Met commerciële zorgbedrijven die zich nadrukkelijk op de markt roeren. Om de beste zorg te kunnen verlenen, werken we op vele terreinen intensief samen. Het elektronisch patiëntendossier zal samenwerking in deze keten op termijn kunnen faciliteren.”

De toekomst is nu
Zwaveling: “Het is niet meer van deze tijd dat je als patiënt voor alles naar het ziekenhuis moet. Met behulp van de moderne technologie kunnen we je gezondheid in veel gevallen ook prima van een afstandje in de gaten houden. Patiënten volgen bijvoorbeeld thuis in hun eigen omgeving een revalidatieprogramma op maat en de resultaten gaan digitaal naar het ziekenhuis. Die kant gaan we op. Dat vraagt om een andere organisatie van de zorg en van de digitale omgeving in het ziekenhuis”, stelt de bestuursvoorzitter. HiX biedt daarvoor een toekomstbestendig platform.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter