Categorie | Internet

22 artsen van Het Huisartsenteam online met MijnGezondheid.net

Patiënten willen hun gezondheidszaken in toenemende mate zelf regelen. Bij voorkeur op een moment dat hen goed uitkomt. Met het patiëntenportaal MijnGezondheid.net maken de 22 huisartsen van Het Huisartsenteam dat mogelijk. Patiënten kunnen onder meer online afspraken maken, een herhaalrecept bestellen en via een e-consult een vraag stellen.

‘Een groot deel van de praktijken die aangesloten zijn bij Het Huisartsenteam werkt met MijnGezondheid.Net. Met dit patiëntenportaal spelen wij in op de toenemende behoefte van patiënten om gezondheidszaken zelf eenvoudig te regelen. We zijn erg tevreden. Onze huisartsen zijn nu nog beter bereikbaar’, aldus Jan Frans Mutsaerts, directeur Zorggroep Het Huisartsenteam.

MijnGezondheid.net is geïntegreerd met het huisartsinformatiesysteem Medicom. Het voordeel daarvan is dat huisartsen de online communicatie eenvoudig vanuit hun eigen systeem kunnen regelen. e-Afspraken staan bijvoorbeeld direct in de Medicom-agenda en de afhandeling van een e-Consult verloopt precies hetzelfde als die van een regulier consult. Het patiëntendossier blijft hierdoor altijd up-to-date.

Voor patiënten biedt MijnGezondheid.net service en inzage in de eigen gezondheid. Ze kunnen onder meer 24 uur per dag hun vragen stellen, herhaalmedicatie aanvragen, hun actuele medische gegevens inzien en labuitslagen bekijken die door de huisarts beschikbaar zijn gesteld.

Herkenbaar
Bijzonder is dat de look and feel van het portaal is afgestemd op de huisstijl en de nieuwe website van Het Huisartsenteam. Voor patiënten is dat wel zo duidelijk. Het Huisartsenteam vindt het belangrijk dat de communicatie naar patiënten eenduidig, duidelijk en makkelijk toegankelijk is. Dat is ook te zien aan de totaal vernieuwde website Hethuisartsenteam.nl.

Over MijnGezondheid.net
MijnGezondheid.net is het patiëntenportaal van PharmaPartners. PharmaPartners ontwikkelt geïntegreerde informatiesystemen voor samenwerkende zorgverleners in de eerste lijn. Deze worden toegepast in circa 250 multidisciplinaire samenwerkingsverbanden door zo’n 1.050 apotheken, 2.200 FTE-huisartsen en 76 gezondheidscentra. Samen verlenen zij zorg aan ongeveer 8,5 miljoen Nederlanders. PharmaPartners is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). Meer informatie: www.pharmapartners.nl en www.totalspecificsolutions.nl.

Bron: PharmaPartners (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter