Categorie | EPD

Antonius Ziekenhuis krijgt prestigieuze ICT-onderscheiding

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft van de Amerikaanse zorg-ICT-organisatie Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) het op één na hoogste certificaat gekregen voor automatisering van de zorg. Het ziekenhuis nam eind 2011 het ZIS/EPD van ChipSoft organisatiebreed in gebruik.

Best practice
Het Antonius Ziekenhuis heeft van HIMSS de ‘niveau 6’ accreditatie gekregen. HIMSS stelt in haar rapport dat Antonius Ziekenhuis een hoge mate van automatisering heeft bereikt, evenals een hoog niveau van functionele scope en integratie van informatiesystemen. ‘Meest in het oog springend is hun gebruik van barcodescanning aan het bed van de patiënt voor de registratie van medicatie, waarmee zij de vijf ‘rights’ van medicatie onderbrengen in een closed loop. De medicatieregistratie binnen Antonius Ziekenhuis kan worden beschouwd als ‘best practice’ onder de Europese ziekenhuizen.’ Ook is HIMSS zeer te spreken over de inzet van klinische beslissingsondersteuning, waarmee onder meer taken automatisch aan verpleegkundige zorgplannen worden toegevoegd op basis van het anamneseprotocol en de leeftijd van de patiënt.

Gevalideerd door internationaal team
HIMSS is een Amerikaanse not-for-profit organisatie die zich richt op verbetering van de gezondheidszorg door middel van optimale inzet van ICT. De organisatie deelt zorginstellingen in op één van acht niveaus, 0 tot en met 7. HIMSS kijkt daarbij onder andere naar de werking van het Elektronisch Patiëntendossier en hoe dat geïntegreerd is met andere systemen bij onder meer de laboratoria, radiologie, cardiologie en de intensive care. Het Antonius Ziekenhuis is gevalideerd door een internationaal team van inspecteurs.

Werner Zuurbier (Informatiemanager Antonius Zorggroep): “De afgelopen jaren zijn flinke inspanningen verricht om het zorgproces nog beter te ondersteunen met ICT. Deze waardering betekent voor mij dat we op de ingeslagen weg zullen doorgaan.”

Bron: ChipSoft (nieuwsbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter