Categorie | Hardware

ARCHOS lanceert Child Pad: kindvriendelijk tablet met 7-inch scherm

ARCHOS introduceert een thematische 7-inch Android™-tablet voor kinderen: de Child Pad. Deze tablet combineert een compact, lichtgewicht design met de nieuwste Android-versie 4.0 ‘Ice Cream Sandwich’. De Child Pad is voorzien van een 1 GHz-processor en een werkgeheugen van 1 GB RAM.

“ARCHOS is pionier op de markt voor draagbare audio en voor Android-tablets. Wij realiseren ons als geen ander dat een tablet uren plezier voor alle leeftijden moet bieden, zeker voor kinderen”, zegt Henri Crohas, oprichter en CEO van ARCHOS. “ARCHOS wil alleen tablets bieden met de beste functies tegen een betaalbare prijs. We verwachten dat deze tablet een lach op het gezicht van kinderen én hun ouders tovert.”

Functionaliteiten& voordelen
Kindvriendelijke functies van de Child Pad zijn onder andere toegang tot de Kids App Store van AppsLib, die veertien categorieën speciaal voor kinderen biedt. De tienduizend apps bestaan onder andere uit games, entertainment, communicatie, multimedia, boeken, strips, sport en nog veel meer.

Daarnaast heeft ARCHOS de Child Pad voorzien van een kindvriendelijke interface met gekleurde iconen. Op het beginscherm is direct toegang tot games, leer- en entertainment-apps, zoals puzzels, en de 28 top-apps voor kinderen. Onder andere Angry Birds©, Pig Rush© en Flight Frenzy© zijn vooraf geïnstalleerd.

De Child Pad voldoet aan CIPA- en COPPA-regels. Dit maakt de tablet veilig voor kinderen en geeft ouders gemoedsrust. Ouderlijk toezicht en veilig internetsurfen zijn ontwikkeld door de Franse softwareontwikkelaar Editions Profil. Wereldwijde benchmarks laten zien dat de ‘Mobile Parental Filter’ van dit bedrijf de meest efficiënte software voor ouderlijk toezicht is.

Prijs en beschikbaarheid
De ARCHOS Child Pad is vanaf eind maart 2012 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99 euro, inclusief BTW.’

Bron: ARCHOS

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter