Categorie | Zorginnovatie

Ascom introduceert de slimme Thuiskoffer

Mensen langer zelfstandig laten wonen, ook als ze een zorgbehoefte hebben. Dat is de doelstelling binnen de huidige gezondheidszorg. Veel senioren willen zelf ook de regie over hun leven houden en in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Zij willen dus ook zelf, samen met hun sociale omgeving en afgestemd op de eigen mogelijkheden, bepalen waar een extra handje welkom is. Technologie om het huis veiliger te maken en/of het leven comfortabeler is daarbij een groot deel van de oplossing. Die technologie moet kunnen meegroeien met de veranderingen die zich voordoen in de levens van mantelzorgers, de medische omstandigheden van senioren of de inzet van professionals.

Optimale ondersteuning
Ascom, een wereldwijde aanbieder van missie-kritische communicatie-oplossingen, introduceert daarom de Thuiskoffer: de koffer die je inpakt om thuis te blijven. De Thuiskoffer ondersteunt zowel (zelfstandige) senioren als mantelzorgers en (thuis)zorgverleners optimaal en past zich aan de omstandigheden aan. De Thuiskoffer is in de basis een geïntegreerd bewakings-, alarm- en oproep-oplossing voor zelfstandig wonende senioren. Deze biedt alle dienstverlening en technologie die nodig is om hen, met of zonder zorgindicatie, vrij en veilig te laten wonen. Daarnaast bevat de Thuiskoffer apps om de gebruikers, hun familie en (thuis)zorgverleners makkelijk contact te laten houden, ook in geval van nood. Dankzij de diensten in de Thuiskoffer kunnen zorginstellingen, thuiszorgwinkels en  thuiszorgorganisaties de gehele dienstverlening aan hun klanten uitbesteden aan Ascom. Bovendien kunnen senioren en zorgvragers via een webshop snel en eenvoudig hun eigen Thuiskoffer samenstellen en bestellen. Ascom zorgt daarbij voor de installatie, bewaakt de werking van de apparatuur en voert hierop onderhoud uit. Alle diensten in de webshop zijn daarbij af te stemmen op de behoeften van elke individuele senior, makkelijk in te zetten en eenvoudig te bedienen.

Efficiënte en veilige zorgverlening
Voor (thuis)zorginstellingen betekent het gebruik van de Thuiskoffer een efficiëntieslag, waarmee zij de dienstverlening omhoog brengen zonder dat de kosten stijgen. Ascom biedt met de Thuiskoffer slimme sensoren en intelligente technologie, die onopvallend is en geen inbreuk pleegt op de vrijheid van de gebruiker. Bij gevaar of dreiging, zoals inactiviteit, brand of een vergeten medicijn, krijgen zorgverleners of mantelzorgers direct een melding. “Ieder mens is uniek. Bovendien kunnen de thuissituatie en zorgvraag met de tijd of levensfase veranderen. Techniek kan daarbij blijvend passende ondersteuning verlenen als de juiste oplossingen worden ingezet”, stelt, Ruud Lohuis van Ascom. “Daarom ontwikkelden wij de Thuiskoffer. Het idee daarachter is dat je erin kunt stoppen wat je nodig hebt en weg kunt laten wat overbodig is. En dat je de oplossing op elk moment kunt aanpassen. Je neemt dus alleen af waar je zelf voor kiest. De senior krijgt daarmee zeggenschap over de ondersteuning die hij ontvangt. Tegelijkertijd automatiseren wij een aantal taken die normaal bij de mantelzorger liggen. Door de bezuinigingen in de zorg krijgen mantelzorgers steeds meer verantwoordelijkheden. Met de Thuiskoffer ontlasten wij hen.”

Beschikbaarheid
De Ascom Thuiskoffer is vanaf vandaag verkrijgbaar. Eenmaal geïnstalleerd werkt de Thuiskoffer als een abonnement, waarbij de oplossingen tegen een vast bedrag per maand beschikbaar zijn. Zowel voor het personeel van de (thuis)zorginstellingen als voor de senioren en mantelzorgers zijn er trainingen beschikbaar. Ascom biedt de (thuis)zorginstellingen bovendien ondersteuning via een helpdesk.

Meer informatie: www.thuiskoffer.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter