Categorie | Hardware

Ascom ontvangt de Red Dot Design Award

De populaire teleCARE-patiëntenhandsets zijn hierdoor voor de tweede keer onderscheiden. Om technische apparatuur te ontwerpen die wordt gebruikt door elke denkbare eindgebruiker in een hectische ziekenhuisomgeving, moet men aan allerlei aspecten denken. De bestaande modellen van de teleCARE-patiëntenhandsets van Ascom hebben al eerder de Red Dot-ontwerpprijs voor die prestatie ontvangen, en nu treden de nieuwe versies in hun voetsporen.

“Vorm en functie komen prachtig bij elkaar, en wij zijn trots op de erkenning door de jury. Dit belooft veel goeds voor de komende lancering,” zegt Jan Ringenier, productmanager Nurse Call Products (producten voor verpleegoproep) bij Ascom Wireless Solutions.

De Red Dot Design Award is een bekende internationale prijs voor productontwerp, uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland. Sinds de start in 1955, (hetzelfde jaar als Ascom Wireless Solutions) krijgt de jury nu ongeveer 14.000 inzendingen uit 70 landen per jaar – en het is daarmee de grootste designwedstrijd ter wereld. De nieuwe teleCARE -patiëntenhandsets van Ascom deden mee in de categorie ‘life science and medicine’ (biowetenschappen en geneeskunde). Een aantal producten is zó nieuw, dat ze nog op de mark moeten verschijnen.

“De patiëntenhandset kent vier verschillende modellen, variërend van eentje met basisfuncties tot een geavanceerd product. Wat het ontwerp betreft, hadden we besloten ze duidelijk op elkaar te laten lijken, zodat je het gevoel krijgt dat ze tot dezelfde familie van producten horen. Ook moesten ze, om te voorkomen dat ze er overweldigend zouden uitzien, uitnodigend, vanzelfsprekend en gebruiksvriendelijk aandoen, zonder daarbij het algemene gevoel van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te verliezen. Ik denk dat ons ontwerpteam uitstekend werk heeft geleverd,” zei aldus Jan Ringenier.

Ascom is momenteel bezig de internationale verkooporganisatie aan te passen aan de nieuwe producten, die volgens de planning in mei wereldwijd gelanceerd worden.

Bron: Ascom (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter