Categorie | Internet

Beweging 3.0 eerste instelling met PAL4 Community

Maandag is Beweging 3.0 als eerste zorgorganisatie in Nederland online gegaan met PAL 4 Community in Leusden/Achterveld. Beweging 3.0 streeft ernaar dat binnen twee jaar álle senioren binnen de regio Eemland bekend zijn met de PAL4 Community van Beweging 3.0.

Via de website van de community kunnen mensen uit dezelfde wijk of gemeente met elkaar in contact komen, informatie uitwisselen en ontspanning vinden. Wie nu deelneemt aan de community kan op termijn, wanneer de behoefte aan zorg en veiligheid toeneemt, geleidelijk en gemakkelijk overstappen naar `zorg op afstand’.

Beweging 3.0 `Uw online gids voor prettig ouder worden’ is een persoonlijke ontmoetingsplaats voor gezelschap, ontspanning, gezondheid en informatie over de wijk waarin mensen wonen.

Ouder worden doe je niet alleen
Binnen de community is de ervaring en levenservaring van andere deelnemers van grote waarde. De website wordt voor én door ouderen vanaf een jaar of 60 gemaakt. Als gebruiker van PAL4 Community Beweging 3.0 kunnen mensen op een prettige manier, in een leuke omgeving vragen stellen rond het ouder worden; interactief, informatief en fysiek. Op eigen initiatief, aan experts, of aan elkaar. Ervaringen delen, meningen peilen, elkaar ontmoeten, samen genieten en nieuwe dingen ondernemen, zorgen uiten, geruststelling zoeken of gewoon ontspannen. Er is een wijkagenda beschikbaar met activiteiten die in de wijk plaatsvinden. Er is een prikbord waarop mensen vragen kunnen stellen, `maatjes’ kunnen zoeken om samen iets te ondernemen, maar ook advertenties kunnen plaatsen. De community biedt de mogelijkheid om via een forum allerlei onderwerpen te delen, bijvoorbeeld boekrecensies of uitgaanstips.

Zelfredzaamheid én participatie
Nederland wordt de komende jaren aanzienlijk grijzer, wijzer en zelfbewuster. We willen zo plezierig mogelijk leven en wonen. Op de plek die het best past bij de levensfase waarin we ons bevinden, met de best denkbare zorg, hulp of begeleiding. Daar horen organisaties bij die dit ondersteunen. Organisaties, die meebewegen met de vraag en behoeften van de klant. Dat is precies wat Beweging 3.0 doet. Beweging 3.0 is de grootste zorgorganisatie in de regio Eemland en verbindt wonen, zorg, welzijn en gezondheid met elkaar. Beweging 3.0 wil mensen helpen een zo aangenaam mogelijk leven te leiden. Daarbij hechten we grote waarde aan de zelfredzaamheid én participatie van mensen.

ICT-toepassingen bieden toekomstperspectief
Druk op de collectieve kosten en krapte op de arbeidsmarkt hebben tot gevolg dat mensen in de nabije toekomst óf meer voor (zorg)diensten moeten gaan betalen óf hiervoor zelf hun sociale netwerk moeten inschakelen. Dit is aanleiding voor Beweging 3.0 om andere vormen van zorgverlening te onderzoeken. Binnen de zorg zullen naar verwachting steeds meer ICT-toepassingen hun intrede doen. Mensen zullen daarvoor steeds meer gebruik gaan maken van de computer. Om hen voor te bereiden op deze toekomst en op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende computertoepassingen, heeft Beweging 3.0 de PAL4 Community gestart. Een computertoepassing in de vorm van een website met veel informatie over mijn wijk, ontspanning, gezondheid en gezelschap. De community verruimt de sociale woonomgeving waardoor mensen uit een isolement blijven en actief participeren in de maatschappij.

Beweging 3.0 werkt voor de ontwikkeling van de community nauw samen met PAL4 en andere organisaties, waaronder gemeenten en vrijwilligersorganisaties in regio Eemland.

Bron: Beweging 3.0

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter