Categorie | Informatiebeveiliging

Caresharing behaalt ISO27001 en NEN7510 certificering

Caresharing, leverancier van ketenzorgsoftware, kondigt vandaag aan dat het gecertificeerd is voor ISO27001 en NEN7510. Het bedrijf heeft deze certificeringen als één van de weinige softwareleveranciers in de gezondheidszorg weten te behalen.ISO27001 is een internationale standaard voor het procesmatig inrichten van informatiebeveiliging binnen organisaties. NEN7510 is een Nederlandse standaard die speciaal ontwikkeld is voor informatiebeveiliging in de zorg.

Informatiebeveiliging heeft een centrale plaats binnen het Caresharing-platform. Directeur Tijs Rietjens: ‘Als je een applicatie aanbiedt waarin medische gegevens worden uitgewisseld, moet je ervoor zorgen dat patiënten en zorgverleners er voor honderd procent op kunnen vertrouwen dat deze gegevens veilig zijn. Met deze certificeringen laten we aan de buitenwereld zien dat we onze zaken op orde hebben en dat we informatiebeveiliging zeer serieus nemen.’

Voor zorgorganisaties zijn ISO27001 en NEN7510 een belangrijke voorwaarde bij het selecteren van een softwareleverancier. Een steeds groter deel van alle registraties rondom patiënten wordt digitaal opgeslagen en gedeeld. Het is voor zorgorganisaties dus belangrijk dat zij kunnen beoordelen of de beveiliging binnen een applicatie goed geregeld is. Een algemeen erkende certificering helpt daarbij.

Om de certificeringen te behalen heeft Caresharing moeten aantonen dat het op een zo breed mogelijke manier kijkt naar de beveiliging van data. Niet alleen alle ICT-systemen zijn tot in detail onder de loep genomen en goedgekeurd, ook de beveiliging van informatie op papier en in de hoofden van de medewerkers is onderworpen aan een totale scan. Door middel van interne awareness-sessies zet Caresharing de bescherming van gegevens continu op de kaart.

Chief Development Officer Jos Rietjens: ‘Door regelmatig te praten over de specifieke risico’s binnen onze organisatie zorgen we ervoor dat het onderwerp leeft bij onze werknemers. We zien zelfs dat collega’s zelf met oplossingen komen om de beveiliging doorlopend te verbeteren. Dat is mooi om te zien.’

De onafhankelijke certificeringsinstantie BSI zal door middel van jaarlijkse audits erop toezien dat Caresharing aan alle eisen voldoet en te allen tijde verbeteringen doorvoert op het gebied van de veiligheid van informatie.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter