Categorie | Hardware

Cinsol BV. lanceert Medstick Total Care

Cinsol BV heeft op verzoek van verschillende ziekenhuizen en patiënten(organisaties) Medstick Total Care ontwikkeld waar alle beschikbare medische modules op staan. Hierdoor kan elk ziekenhuis Medstick voor een veel bredere groep inzetten en hebben patiënten met meerdere aandoeningen maar één Medstick nodig.

Medstick is een usb-credit card waarop alle relevante medische gegevens van de patiënt zijn verzameld. Medstick verbetert al jaren de zelfbeschikking van patiënten, de patiënt-veiligheid en vergemakkelijkt het werk van het multidisciplinaire behandelteam. Behandeling buiten de eigen regio wordt gemakkelijker. Bovendien zijn noodgegevens inclusief foto’s direct overal beschikbaar.

Medstick Total Care bevat informatie van Medstick Plus met de modules Cardio, Diabetes en Nefrologie. Binnen een maand zullen daar drie nieuwe modules aan toegevoegd worden. Deze drie nieuwe modules zijn de afgelopen maanden ontwikkeld en staan op het punt door de betrokken ziekenhuizen gelanceerd te worden. De modules zullen ook opgenomen worden in Medstick Total Care.

Op Medstick staat een noodoverzicht dat zonder wachtwoord toegankelijk is, voor het geval de patiënt buiten bewustzijn is. Dit noodoverzicht is ontwikkeld met paramedici en diverse specialisten die elk hebben aangegeven wat voor hen kritische informatie zou zijn. De rest van het dossier staat achter een wachtwoord. Er zijn persoons-gegevens, contactgegevens, een gezondheidsdossier, een medisch overzicht en een ziekteoverzicht beschikbaar.

De belangrijkste informatie op de stick bestaat echter uit de ziektespecifieke gegevens. Zo verschaft de Nefrologiemodule gedetailleerde informatie over de vaattoegang (shunt) door middel van shuntfoto’s en schematische shunttekeningen. Dat is zeer belangrijk, aangezien die vaattoegang bij iedere patiënt weer anders is, en de zorg voor een goed functionerende vaattoegang van levensbelang. De Cardiomodule verschaft informatie over Cardio-aandoeningen, pacemaker, ICD’s, medicatie etc. De Diabetesmodule verschaft informatie over het behandelteam, medicatie, hoogten van bloedsuikerspiegels etc.
Informatie kan op Medstick geplaatst worden door de patiënt zelf, huisarts, apotheker en specialist. Verschillende communicatiemodules zijn hiervoor beschikbaar.

Medstick vergemakkelijkt de communicatie tussen de hulpverleners. Hierdoor neemt de foutgevoeligheid van de behandeling af en is sneller en efficiënter werken mogelijk. Medstick is standaard uitgerust met 5 taalmodules: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Medstick wordt sinds enkele jaren gebruikt door ziekenhuizen, patiënten en patiëntenorganisaties en wordt verkocht in meer dan 10 landen.

Bron: Cinsol BV

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter