Categorie | Internet

Contact via website voor mensen met hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen contact onderhouden met hun ‘e-buddy’. Op www.ebuddynahmiddenbrabant.deeljezorg.nl wordt informatie gegeven over een bijzonder project in Noord-Brabant dat cliënten en hun e-buddy’s ondersteunt  De e-buddy is een vrijwilliger die contact met de cliënt onderhoudt door te chatten, te skypen of je e-mailen. Hierdoor wordt de patiënt met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in staat gesteld zijn of haar sociaal isolement te doorbreken. De site is een initiatief van Contour Tilburg, Gemini Zorg en Dienstverlening Tilburg, bureau Prinzip, het PON en Deeljezorg.nl, dé zorgvragerscommunity van de Zorgbelangorganisaties.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
‘Niet-aangeboren hersenletsel’ (NAH) ontstaat ten gevolge van een ongeval of ziekte, bijvoorbeeld een CVA (hersenbloeding). De gevolgen van NAH zijn groot en ingrijpend. Mensen met NAH krijgen vaak te maken met onbegrip, sociaal isolement en het niet meer kunnen functioneren in de eigen sociale omgeving. Een buddy is een vrijwilliger die iemand dan tot steun kan zijn en praktische, emotionele en sociale ondersteuning kan bieden.

Voor mensen met NAH
De e-buddy kan ook ondersteuning bieden via de computer door te chatten, skypen of mailen. Het project voorziet daarmee in een duidelijke behoefte. Doordat mensen met NAH vaak niet meer mobiel zijn, biedt de computer hen een uitgelezen kans om in contact te blijven met de buitenwereld. Mensen met NAH die graag contact willen hebben met een e-buddy kunnen zich via de site aanmelden.

Voor e-buddy’s
Op de site vindt u meer informatie over het werk van de e-buddy. Mocht u overwegen e-buddy te worden, dan kunt daar meer over lezen op de site http://ebuddynahmiddenbrabant.deeljezorg.nl/. U kunt zich op de site ook aanmelden.

Ervaringen uitwisselen met mensen met NAH en betrokkenen
De site biedt mensen met NAH en mensen die bij hen betrokken zijn, ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere hersenletselpatiënten Dat kan in een openbare of in een beveiligde groep op de site. Er zijn inmiddels één groep actief: een groep voor ouders van jong-volwassenen met NAH, maar uiteraard kunnen daar ook andere groepen aan toegevoegd worden. U kunt zich kosteloos aanmelden op de site.

Bron: Zorgbelang Brabant

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter