Categorie | Software

CSC brengt Opt-in ready versie van MicroHIS X uit

CSC brengt een nieuwe versie uit van zijn eerstelijnszorgoplossing MicroHIS X die ondersteuning biedt voor het registreren van patiënten onder de nieuwe Opt-in regeling. MicroHIS X heeft hiervoor de Opt-in-kwalificatie gekregen van Nictiz, het Nationaal ICT Instituut in de Zorg. De CSC-oplossing maakt het mogelijk om in de patiëntregistratie vast te leggen of de patiënt akkoord gaat met het elektronisch beschikbaar stellen van zijn gegevens aan andere zorgaanbieders.

Met de doorstart van het Landelijk Schakelpunt in de nieuwe opzet van de landelijke zorginfrastructuur moeten zorgaanbieders aan de eis voldoen om toestemming aan hun patiënten te vragen voor de uitwisseling van medische gegevens via deze infrastructuur. Vanaf 1 januari 2013 geldt deze verplichting voor alle zorgaanbieders op de zorginfrastructuur. Gebruikers van MicroHIS X kunnen vanaf nu al de toestemming van hun patiënten registreren, zodat zij ruim op tijd voldoen aan deze privacyeisen.

Bovendien is er gewoontegetrouw veel aandacht voor ondersteuning en service voor de MicroHIS X-gebruikers. Een speciale documentatiemap met alle benodigde stukken voor het doorgeven van wijzigingen of voor het aanvragen van nieuwe aansluitgegevens bespaart de huisartsen veel tijd. Ook staat naast het Service Centre voor inhoudelijke MicroHIS X vragen net als bij de LSP-release van vorig jaar een speciaal projectteam paraat om alle organisatorische vragen van huisartsen te beantwoorden.

“Met deze nieuwe versie van MicroHIS X maken wij het huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, medische diensten en klinieken mogelijk om op tijd te voldoen aan de gestelde privacyeisen,” zegt Twan Weegels, Country Manager, Healthcare Group, CSC. “Daarnaast stellen we hen in staat om gemakkelijk en perfect aan te sluiten op de landelijke infrastructuur voor gegevensuitwisseling – dezelfde infrastructuur die eerder al door CSC is ontwikkeld en die ook in de toekomst garant zal blijven staan voor de veiligheid van de gegevensuitwisseling en de privacy van patiënten.”

Beveiliging van systemen in het algemeen en van patiëntgegevens in het bijzonder is een van de voornaamste kennisgebieden van CSC. In Nederland staat CSC bekend om het ontwikkelen en onderhouden van de solide landelijke zorginfrastructuur, en het moederbedrijf in de VS staat hoog aangeschreven om zijn oplossingen en diensten voor systeembeveiliging.

Bron: CSC (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter