Categorie | Software

CSC werkt met RIM aan healthapp voor BlackBerry

CSC werkt in samenwerking met Research in Motion (RIM), de ontwikkelaar van de BlackBerry smartphones,  aan de ontwikkeling van een EPD applicatie voor de BlackBerry.

De applicatie moet het personeel van engelse NHS (National Health Service organisaties) veilig toegang geven tot patiëntinformatie via de BlackBerry. Het informatiesysteem ‘pushed’ daarbij de patiëntinformatie  naar de app op de BlackBerry van de gebruiker. RIM past deze ‘push’ methode ook al toe voor de emailapplicatie.

De applicatie, genaamd ‘Patient in your Pocket’ geeft de gebruikers toegang tot de informatie met behulp van hun standaard NHS smartcard en wachtwoord. De patientgegevens worden zowel lokaal als op het netwerk versleuteld. Zodra de smartcard buiten bereik van de BlackBerry komt, wordt de lokale data van de smartphone gewist.

RIM heeft onlangs een nieuwe pad-like apparaat aangekondigd, genaamd de BlackBerry Playbook. De Playbook maakt gebruik van hetzelfde platform als de smartphones en applicaties voor de smartphones zouden dus ook op de Playbook gebruikt kunnen worden.

Bron: CSC

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter