Categorie | eHealth

De mooiste voorbeelden van telenursing nu in beeld

Steeds meer verpleegkundigen en verzorgenden maken in hun werk gebruik van eHealth. V&VN verzamelt en publiceert nu samen met de Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) praktijkvoorbeelden van verpleegkundigen en verzorgenden die werken met telenursing. Immers, zien doet geloven en inspireert.

V&VN bouwt samen met de NVEH voort op een vergelijkbaar initatief voor artsen, dat de NVEH een aantal jaren geleden startte met artsenfederatie KNMG. De Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) stimuleert al meer dan 7 jaar de inzet van eHealth in de zorg. De verwachting is dat eHealth onder andere de kwaliteit van zorg en welzijn kan verhogen en zorgt voor empowerment van patienten en zorgverleners. Het gaat om het ondersteunen van gezondheid en zorg met inzet van ICT en internet, een brede definitie. Gebleken is dat de implementatie niet vanzelf gaat, hoewel er hoge verwachtingen bestaan.

Inspiratie voor vakgenoten
V&VN Verpleegkundigen en Zorginformatica (VZI) heeft in 2011 het netwerk Telenursing opgericht. Verpleegkundigen ontmoeten elkaar in dit netwerk, dat zich focust op de mogelijkheden van ‘nieuwe verbindingen’ binnen het zorgproces. Ulco de Boer, voorzitter van V&VN VZI: “Het zichtbaar maken van deze nieuwe vormen van zorg is een hulpmiddel voor implementatie in de verpleegkundige zorg. We hopen dat veel vakgenoten hierdoor geïnspireerd raken en hun eigen voorbeelden aandragen.”

Bron: V&VN

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter