Categorie | Infrastructuur

De Thuisapotheek wil dat Landelijk SchakelPunt blijft

Het Elektronisch PatiëntenDossier (EPD) staat onder druk, en daarmee ook het Landelijk SchakelPunt, het LSP. De Thuisapotheek wil dat het LSP behouden blijft. Sinds deze week is De Thuisapotheek aangesloten op dit landelijk elektronisch netwerk waarin apothekers en andere zorgverleners medicatiegegevens kunnen uitwisselen. De Thuisapotheek specialiseert zich in chronische medicatie. Wanneer een patiënt van De Thuisapotheek bij een andere apotheek spoedmedicatie haalt, komt dat in het LSP te staan. De Thuisapotheek heeft daar dan direct zicht op.

Inzicht in medicatie
Gerard Berwald, apotheker en oprichter van De Thuisapotheek, vindt het LSP een waardevolle aanvulling op de regelgeving rondom medicijnveiligheid. “We moeten altijd blijven zoeken naar manieren om medicijngebruik veiliger te maken. We verstrekken daarom nog steeds bij elke levering een actueel medicijnpaspoort.” Het merendeel van apothekers, zorgverleners en ziekenhuizen is positief over het LSP: inmiddels heeft zo’n 90 procent zich aangesloten.

LSP en EPD
Gerard Berwald is het eens met minister Schippers van Volksgezondheid die over het EPD en het LSP in De Volkskrant van 23 maart 2011 zegt: “In grote steden als Amsterdam zijn de gegevens van honderdduizenden patiënten op te vragen zonder de waarborgen die hiervoor binnen het LSP zijn getroffen.” Volgens de apotheker is het LSP een effectief instrument om de medicijnveiligheid te vergroten zonder dat de privacy in het gedrang komt.

De Thuisapotheek
De Thuisapotheek is gevestigd in Rotterdam en levert op voorschrift van de arts medicijnen aan patiënten in heel Nederland. De Thuisapotheek vraagt (herhaal)recepten aan bij de huisarts en specialist, bezorgt medicijnen op elk adres waar ook in Nederland, levert daar een actueel medicijnpaspoort bij en declareert de kosten bij de verzekeringsmaatschappij van de patiënt. De Thuisapotheek is HKZ-gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm, waarmee De Thuisapotheek voldoet aan de in de branche geldende Nederlandse kwaliteitsnormen. De Thuisapotheek heeft 20.000 patiënten door heel Nederland.

Bron: De Thuisapotheek

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter