Categorie | Medische Technologie

Digitale big data beeldbank en nieuwe analyses moeten nieuwe fase in kankeronderzoek mogelijk maken

Koninklijke Philips N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming een overeenkomst heeft gesloten met het Mount Sinai Health System in de Verenigde Staten voor de gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve analysemethoden en een geavanceerde beeldbank waarmee nieuwe weefseltests kunnen worden ontdekt en pathologiegegevens kunnen worden ontsloten. De samenwerking is gericht op het realiseren van een nieuwe fase in de ontwikkeling van pathologisch onderzoek en verbetering van de zorg bij complexe aandoeningen, waaronder kanker.

De organisaties zullen zich met hun onderzoek richten op de integratie, analyse en presentatie van gegevens afkomstig van pathologiebeelden, laboratoriumonderzoeken, genetische analyses, radiologische onderzoeken en chirurgische en moleculaire pathologie, waar volgens Philips en Mount Sinai unieke inzichten uit zullen voortkomen. Deze inzichten kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van voorspellende analysemethoden, waardoor de zorg meer op de individuele patiënt kan worden afgestemd.

“De digitalisering van de pathologie biedt ons ongekende mogelijkheden om enorme hoeveelheden gegevens te benutten door deze te bekijken in de context van andere beelden, resultaten en klinische gegevens”, aldus Perry van Rijsingen, General Manager van Philips Digital Pathology Solutions. “Door beter inzicht te krijgen in deze gegevens kunnen we met meer zekerheid betere en meer gepersonaliseerde zorg bieden.”

Philips en Mount Sinai zullen een uitgebreide digitale beeldbank aanleggen met daarin honderdduizenden scans van weefselglaasjes uit de archieven van Mount Sinai-vestigingen. Deze gegevens zullen uiteindelijk ter beschikking worden gesteld aan onderzoekers die de beelden kunnen vergelijken met diagnostische en klinische gegevens. Dit vormt de aanzet tot een nieuwe fase in de ontwikkeling van patiëntenzorg met een grotere rol voor prognostiek en personalisatie.

“Deze samenwerking met Philips kan leiden tot een paradigmaverschuiving binnen de gezondheidszorg die kan resulteren in effectievere behandelingen en betere zorgresultaten”, aldus dr. Carlos Cordon-Cardo, hoofd van de afdeling pathologie van Mount Sinai Health System. “Ons uiteindelijke doel met dit initiatief is om gegevens om te zetten in kennis, zodat we onze patiënten optimale, gepersonaliseerde zorg kunnen bieden.”

Mount Sinai streeft ernaar om in samenwerking met het bedrijfsleven innovatieve behandelingen en diagnosemethoden te ontwikkelen ten behoeve van patiënten over de hele wereld. De samenwerkingsovereenkomst is gesloten onder auspiciën van Mount Sinai Innovation Partners, een onderdeel van Mount Sinai Health System dat zich bezighoudt met technologieontwikkeling en commerciële toepassingen.

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter