Categorie | Startups

e-Senses introduceert vitamine D metende ring

logo

De Nederlandse start-up e-Senses heeft in samenwerking met Holst Centre de eerste persoonlijke zonlicht, daglicht en vitamine D coach ontwikkeld. De Helios smart ring geeft de gebruikers persoonlijke feedback op de hoeveelheid zonlicht waaraan ze zijn blootgesteld en hoeveel vitamine D ze aanmaken, gekoppeld aan hun huidtype en gedrag. Het zorgt voor de perfecte balans tussen zonbescherming en het voldoende aanmaken van vitamine D.

Vitamine D is essentieel voor sterke tanden, spieren en botten en heeft aantoonbare impact als het gaat om kankerpreventie. Het wordt aangemaakt in onze huid door blootstelling aan zonlicht en zonlicht zelf is weer goed voor het immuunsysteem en de mentale en fysische gezondheid. We zijn allemaal op de hoogte van de gevaren van teveel zonlicht, wat ertoe leidt dat we ons beschermen tegen gevaarlijke UV straling. In combinatie met veranderende werk en vrijetijdspatronen creëren we hierdoor een levensstijl waarbij we teveel binnenshuis zijn. Het gevolg hiervan is dat zo’n miljard mensen op dit moment een tekort heeft aan vitamine D.

De Helios ring kenmerkt zich door een stijlvol en waterdicht ontwerp, verkrijgbaar in zwart en wit, dat perfect om je vinger past. Samen met de beschikbare app meet de ring de blootstelling van zon- en daglicht van de gebruiker. Gebaseerd op het profiel dat is aangemaakt in de app calculeert de ring hoeveel vitamine D je aanmaakt op dat moment. Om het profiel aan te maken selecteer je een van de 6 voorgeprogrammeerde huidtypes, welke kleding je draagt en/of je zonnebrandcrème gebruikt.

De Helios app (iOS en Android) laat de dagelijkse vitamine D productie zien en informeert je wanneer je de minimale hoeveelheid daglicht hebt bereikt. Ook kun je statistieken zien per week, maand en jaar met betrekking tot daglicht, zonlicht en vitamine D. De daglicht coach motiveert de gebruiker om elke dag genoeg daglicht op te nemen terwijl de zonlicht coach je adviseert over bescherming (gebruik van zonnebrand, schaduw opzoeken, omdraaien) tegen UV radiatie om verbranding door de zon te voorkomen.

‘Met de Helios ring wilden wij een uniek en zinvol functioneel smart device ontwikkelen met een stijlvolle design,’ aldus Gleb Nikeschin van e-Senses. ‘De bijdrage van Holst Centre was van onschatbare waarde en heeft ons geholpen met de technologie en hun expertise in miniatuur low-power elektronica. Het was fijn om een innovatie centrum te vinden dat een risico wilde nemen met dit project.’

‘Het was heel prettig om met e-Senses samen te werken op dit gebied,’ aldus Jeroen Schram van Holst Centre. ‘Samen hebben we de mogelijkheden van elektronische design gepushed tot het uiterste om één van de kleinste en meest krachtigste en efficiënte apparaten van zijn soort te ontwikkelen. Het laat zien dat de technologieën die we ontwikkelen bij Holst Centre klaar zijn voor de commerciële markt.’

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter