Categorie | EPD

ECD-keuze Ananz valt op mijnCaress van PinkRoccade Healthcare

Zorgorganisatie Ananz heeft na een gedegen selectietraject gekozen voor het elektronisch cliëntendossier (ECD) mijnCaress van PinkRoccade Healthcare. Dit ECD biedt optimale ondersteuning aan de zorg- en bedrijfsprocessen van de zorgorganisatie. Met de start van het nieuwe jaar maakt Ananz gebruik van mijnCaress als integrale oplossing in de intra- en extramurale zorg.

Intra- en extramurale zorg
Ananz, zorgaanbieder in de regio Geldrop/Heeze, verleent met circa 500 medewerkers intra- en extramurale zorg aan ongeveer 375 cliënten. Door het gevarieerde aanbod van kwalitatief hoogwaardige zorg voor ouderen speelt Ananz in op de individuele behoefte van iedere cliënt. Uitgangspunt daarbij is om de zelfstandigheid van cliënten te bewaren en hen zelf de regie te laten behouden. Samen met het St. Anna Ziekenhuis en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport in Eindhoven maakt Ananz onderdeel uit van de St. Anna Zorggroep. PinkRoccade Healthcare ondersteunt St. Anna Zorggroep al met consultancy op het laboratoriumsysteem GLIMS en voorziet de organisatie van management- en stuurinformatie door de business intelligence oplossing Geniq.

Een integrale oplossing
Ananz maakte tot voor kort gebruik van verschillende systemen voor de cliëntenadministratie en tijdregistratie in de thuiszorg en geriatrische revalidatiezorg. De zorginhoudelijke dossiers werden op papier vastgelegd. Ananz had de wens om al haar zorg, zowel zorginhoudelijk als administratief, vanuit één systeem te kunnen ondersteunen en startte in het voorjaar van 2013 de selectie voor een nieuw ECD.

Onder begeleiding van adviesbureau Furore werden verschillende ECD-aanbieders vergeleken op basis van functionaliteit, prijs en kwaliteit van dienstverlening. Na een intensief selectietraject koos Ananz voor de integrale ondersteuning van al haar zorgvormen voor mijnCaress. Zowel zorg en behandeling als de zorgadministratie zullen gebruik gaan maken van het ECD van PinkRoccade Healthcare. De thuiszorg wordt ondersteund met iCaress, de applicatie van mijnCaress die mobiel werken mogelijk maakt. Via de module Productie Care wordt mijnCaress naadloos geïntegreerd met de business intelligence oplossing Geniq.

Voorspoedig verloop van de implementatie
Na de zomer is gestart met de implementatie waarin Furore en PinkRoccade Ananz samen begeleiden. Corine Remmers-van den Hurk (hoofd Zorgbureau bij Ananz): “Bij de start van de selectie heb ik mijn roze bril opgezet om per 1-1-2014 live te kunnen gaan met een nieuw ECD. Tot op heden heb ik die bril geen moment af hoeven zetten. De implementatie verloopt zeer voorspoedig.” Vanaf 16 december gaat Ananz schaduwdraaien om vervolgens per 1 januari 2014 volledig live te gaan met mijnCaress. Remmers-van den Hurk: “Mijn medewerkers worden nu al erg blij van mijnCaress. Zij zijn professionals en willen het administratieve proces tot in detail kunnen sturen. mijnCaress maakt dat mogelijk. Volgend jaar starten we met de implementatie van het zorg- en behandeldossier. Dat zal de nodige energie vragen, maar als ik zie hoe professioneel Furore en PinkRoccade samenwerken geeft mij dat alle vertrouwen.”

Samen met de afdeling inkoop is een mantelovereenkomst opgesteld om de samenwerking tussen St. Anna en PinkRoccade in de toekomst gemakkelijk te kunnen uitbreiden. Paul de Roij (hoofd inkoop bij St. Anna Zorggroep): “We hebben nu tijd geïnvesteerd en stevig moeten onderhandelen om het fundament te leggen voor verdere samenwerking. Daarbij staan de belangen van klant en leverancier soms lijnrecht tegenover elkaar. Het was niet altijd gemakkelijk, maar PinkRoccade heeft zich daarbij laten zien als een creatieve partner met uithoudingsvermogen.”

Bron: PinkRoccade Healthcare (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter