Categorie | Infrastructuur

Elektronisch gestructureerd patiëntenoverleg eGPO wint Eerstelijns Transformatieprijs

eGPO is met het elektronisch gestructureerde patiëntenoverleg de winnaar van de Eerstelijns Transformatieprijs 2014. Anita Dellebeke van Woonzorg Haaglanden kreeg de prijs ter waarde van € 5000,- tijdens het congres ‘De Eerste Lijn Transformeert: herinrichting van het zorglandschap’ uit handen van Robi Nederlof, directeur van softwarebedrijf PharmaPartners. Nieuw dit jaar was de High Potential prijs. Deze werd uitgereikt aan Martine Huygens en Yvonne Jansen voor het project elabEL.

De Winnaar: eGPo
eGPO is een digitaal instrument voor communicatie over zorgplannen. Het beoogt de doelmatigheid in de zorg te vergroten, arbeidsbesparing teweeg te brengen en de eigen regie van de cliënt te stimuleren. Alle inwoners van de regio Haaglanden die multidisciplinaire zorg nodig hebben, hun mantelzorgers en de professionals die hen met zorg en ondersteuning omringen, kunnen het systeem gebruiken.
Het bijzondere van dit project is volgens de jury dat het direct bijdraagt aan het verbeteren van het primaire proces. Ook het patiëntenperspectief is heel duidelijk aanwezig. eGPO heeft een solide business case en kan rekenen op een groot draagvlak bij eerstelijnsorganisaties. Dit maakt de kans op verduurzaming erg groot. “De winnaar heeft een handzame tool gemaakt en een grote groep – nu ca. 120 professionals – weten te bereiken”, aldus juryvoorzitter Guus Schrijvers.

De High Potential prijs: elabEL
elabEL is een project van het CCTR (Centre for Care Technology Research). Het onderzoekt e-health in de praktijk. Binnen elabEL gebruiken tien grote eerstelijns gezondheidscentra e-health in hun dagelijkse praktijk. Ze fungeren zo als ‘Living Labs’ waarin e-health toepassingen worden geselecteerd in samenspraak met zorgverleners, patiënten en bedrijven. eLabEL onderzoekt en evalueert de implementatie en het gebruik. Sinds half februari brengt het project verslag uit via de website van het CCTR (www.caretechnologyresearch.nl/elabel/). Het Centre for Care Technology Research (CCTR) is een samenwerkingsverband van Universiteit Twente, Maastricht University, TNO en het NIVEL.

De jury van de Eertelijns Transformatieprijs vindt het project heel inspirerend, maar nog pril. De High Potential prijs is een aanmoediging om het project voort te zetten en wellicht volgend jaar mee te dingen naar de Eerstelijns Transformatieprijs.

De prijs
Jan van Es Instituut heeft het congres georganiseerd in samenwerking met het ROS netwerk, de Zorggroep Almere en InEen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een project dat het afgelopen jaar de kwaliteit van zorg sterk heeft verbeterd en waarin ICT een wezenlijk onderdeel vormt. De winnaar ontvangt een innovatiecheque ter waarde
van € 5.000,-. Daarnaast is dit jaar een High Potential prijs uitgereikt van € 2.500,-. Beide prijzen zijn beschikbaar gesteld door softwarebedrijf PharmaPartners. Dorinda van Oosten, verantwoordelijk voor New Business bij PharmaPartners, was één van de juryleden. Met het ondersteunen van de Eerstelijns Transformatieprijs maakt PharmaPartners innovaties in de zorg mogelijk.

Eervolle vermeldingen
Op de tweede plek eindigde het project ‘Geïntegreerde Farmaceutische Zorg’ van Mediq Apotheken. Een eervolle vermelding was er ook voor het project ‘Podo-IT’ van Voetencentrum Wender. Dit project kwam in aanmerking voor de High Potential prijs. In totaal dongen 12 projecten mee naar de prijs.

Bron: PharmaPartners (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter