Categorie | Software

Federatie Almelo breidt KIS uit met COPD Ketenzorg

De Federatie Eerstelijnszorg Almelo (FEA) breidt haar KIS van VitalHealth uit met de module COPD. In de afgelopen jaren is er door circa80 huisartsen naar tevredenheid gebruik gemaakt van de diabetes module.In de komende maanden start de implementatie van de COPD module om ook geprotocolleerde zorg te bieden aan de COPD patiënten.

De FEA bestaat uit verschillende zorggroepen uit de regio Almelo die sinds een aantal jaar gebruik maken van de module diabetes van het VitalHealth KIS. Inmiddels zijn er goedwerkende koppelingen beschikbaar tussen het KIS en de HIS’sen op basis van het OZIS-ketenbericht. De goede samenwerking met VitalHealth en de tevredenheid van de gebruikers over de diabetes module is reden om nu ook verder uit te breiden naar de module COPD.

In de voorafgaande periode is COPD-kaderarts Jan Rauws inhoudelijk nadrukkelijk betrokken geweest om de specifieke wensen en mogelijkheden te bespreken met VitalHealth en is de COPD module in zijn praktijk getest.De flexibiliteit van het VitalHealth KIS maakt het mogelijk om vrijwel geheel aan te sluiten bij de werkwijze zoals die voor de behandeling van COPD patiënten in Almelo wordt gehanteerd. In de basis worden zorgstandaarden van de NHG en de LAN gebruikt, waarbij bovendien rekening is gehouden met specifieke wensen van de Federatie in Almelo.

De module COPD biedt evenals de module diabetes veel functionaliteiten ter ondersteuning van een goed behandelproces, waarbij ketenpartners zoals de longartsen en fysiotherapeuten betrokken worden bij een optimale behandeling van de COPD patiënt.

De komende weken zal de COPD module in een aantal praktijken worden uitgerold en zullen gebruikers worden getraind. Na deze eerste fase zal vanaf medio september de verdere implementatie plaatsvinden.

Bron: VitalHealth

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter