Categorie | Internet

Fertiliteitscentrum Isala start met eigen community

Sinds twee maanden kunnen patiënten van het Fertiliteitscentrum Isala gratis lid worden van een community op MijnZorgnet.nl. De website is bedoeld voor patiënten, mantelzorgers en professionele zorgverleners om samen een sterk kennisnetwerk te bouwen. In een beschermde omgeving kunnen leden van de community informatie uitwisselen met medepatiënten of met de medewerkers van het Fertiliteitscentrum Isala. Inmiddels zijn ruim vijftig patiënten lid van de community Digitaal Fertiliteitscentrum Isala.

Informatie inwinnen en delen
Het Digitaal Fertiliteitscentrum Isala is een beveiligde omgeving op MijnZorgnet.nl  Alleen patiënten die onder behandeling zijn van het Zwolse fertiliteitscentrum krijgen toegang. De site geeft informatie over vruchtbaarheidsproblemen en behandelingen, maar patiënten kunnen ook ervaringen delen met medepatiënten of met het fertiliteitsteam van de Isala klinieken. Maandelijks houdt een lid van het team de leden van de community op de hoogte van interessante ontwikkelingen via een blog.  Daarnaast kunnen leden informatie inwinnen via bronnen als documenten, video’s, folders of de Wiki.

Wetenschappelijk onderzoek
Aan het initiatief is wetenschappelijk onderzoek gekoppeld. Samen met het UMC Radboud te Nijmegen wordt de meerwaarde van een community onderzocht in de totale patiëntenzorg. Belangrijke vragen hierbij zijn of een community bijdraagt aan de betrokkenheid van patiënten bij een fertiliteitscentrum, en of een community bijdraagt aan het vergroten van de patiënttevredenheid. De fertiliteitscentra van de Isala klinieken en het UMC Radboud zijn de enige die op dit moment gebruik maken van een digitale community.

Fertiliteitscentrum Isala
Het Fertiliteitscentrum Isala is het grootste topklinische fertiliteitscentrum in Nederland. Het centrum biedt vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en -behandelingen aan en neemt deel aan innovatieve projecten om de zorgkwaliteit continu hoog te houden.

Informatie: www.isala.nl/fertiliteit

Bron: Isala

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter