Categorie | Medische Technologie

Fontys lanceert Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie

Fontys lanceert op 4 februari samen met een groot aantal partners uit de zorg, onderwijs en bedrijfsleven het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie. Dit expertisecentrum voorziet in de snel groeiende vraag naar een betere verbinding tussen onderwijs, zorgaanbieders en bedrijfsleven.

Zorgpraktijk en technologie verbinden

De zorg in ons land maakt een periode door van grote versnelling en verandering. Innovaties zijn onontbeerlijk om in de behoeften van professionals en cliënten te kunnen voorzien. Van nieuwe technologie wordt daarom veel verwacht. Het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie wil zorgpraktijk en technologische mogelijkheden beter met elkaar verbinden om zo een versnelling te bewerkstelligen. Ambitie is zorgtechnologie in de Brainport-regio langs de weg van educatie, onderzoek en innovatie een forse impuls te bezorgen, om zo de kwaliteit van leven en zorg te verbeteren.

EGT partners

Niet eerder gingen in ons land op deze schaal hoger onderwijs, zorg en bedrijfsleven een dergelijke programmatische regionale samenwerking aan. EGT combineert de Fontys expertise van 12 lectoraten en acht hogescholen op het terrein van verpleegkunde en paramedisch, psychologie, sport, natuurwetenschappen, ICT, engineering, techniek en logistiek. Daarnaast heeft EGT een groot aantal partners uit onderwijs, zorg en bedrijfsleven waarvan een deel ook zelf investeert in het EGT. Dit zijn de zorginstellingen Vitalis, BrabantZorg, Van Gogh, het Catharina Ziekenhuis en Maxima Medisch Centrum, ICTdienstverlener Acknowledge en de onderwijsinstellingen Summa en TU/e. De partners hebben voor de activiteiten van het centrum zo’n vier miljoen euro bij elkaar gebracht.

Voordeel voor velen

Verschillende groepen profiteren van Fontys EGT; Studenten krijgen een topcurriculum aangeboden dat voorbereidt op een functie in een van de snelst groeiende en veranderende sectoren van Nederland. Aan bedrijven biedt Fontys EGT nieuwe hoogopgeleide professionals, betere mogelijkheden en faciliteiten voor R&D-activiteiten en haar netwerk en infrastructuur. Zorginstellingen kunnen profiteren van hoogopgeleide specialisten en innovatieve oplossingen die bijdragen aan daadwerkelijk betere zorg. Zorgprofessionals en zorgondernemers kunnen bij Fontys EGT training en (na)scholing krijgen in het toepassen van nieuwe technologie. Uiteindelijk hebben de cliënten van zorginstellingen en hun naasten voordeel omdat ze daadwerkelijk betere zorg ontvangen, meer menselijke aandacht krijgen en de eigen regie behouden.

 

One Response to “Fontys lanceert Expertisecentrum Gezondheidszorg en Technologie”

Trackbacks/Pingbacks


Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter