Categorie | Software

Game tegen agressie ambulancepersoneel

Waan jezelf in de meldkamer van de ambulancezorg en maak mee wat daar allemaal gebeurt. Het kan nu met een game, waarmee de overheid meer begrip wil kweken voor het werk van ambulancepersoneel. Het is de bedoeling dat door de game minder mensen agressief reageren op deze hulpverleners.

Gewone mensen
Het zijn niet alleen ‘hooligans’ maar ook heel vaak gewone mensen die agressief zijn tegen ambulancepersoneel, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Het ministerie gaf subsidie aan de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord om het spel te maken, dat op de website www.ambulancecontrol.nl gespeeld kan worden.

Onbegrip
Agressie komt vaak voort uit onbegrip, meldt Binnenlandse Zaken. Mensen die de game spelen, moeten de telefoon aannemen, uitvinden wat er aan de hand is en beslissen of ergens wel of niet een ambulance naartoe gestuurd moet worden. Ze moeten altijd mensen en materieel achter de hand houden voor levensbedreigende situaties. Op die manier leren mensen om te gaan met de beschikbare ambulances en personeel en hoe gevaarlijk het kan zijn om een ambulance voor niets op pad te sturen.

Bron: ANP

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter