Categorie | Internet

Gezondheidsinformatie website Hartstichting betrouwbaar

Ruim de helft van de Nederlanders kan moeilijk bepalen of de bron van online informatie over ziekte en gezondheid betrouwbaar is. Ook vinden ze de gevonden informatie vaak tegenstrijdig. 1 op de 5 Nederlanders wordt zelfs angstiger na het raadplegen van internet. Dit blijkt uit ‘De ZegelGezond

Monitor 2012′ onder 1000 Nederlanders. 
De gezondheidsinformatie op de website van de Hartstichting is betrouwbaar. Bovendien is gebleken dat onze informatie aan de behoeftes voldoet van mensen die ernaar zoeken: hij is juist, volledig, begrijpelijk, actueel en bruikbaar. Daarom werken wij samen met ZegelGezond; een
waarderingssysteem dat mensen helpt bij het vinden van de beste publieksinformatie over ziekte en gezondheid op internet.

Certificaat ZegelGezond voor Hartstichting 
De website van de Hartstichting is sinds eind vorig jaar gecertificeerd door ZegelGezond. De site krijgt goede cijfers van de beoordelaars: van de publieksexperts kreeg de website een 8,0 en van de vak experts zelfs een 8,2. Hier zijn we blij mee en trots op.

Werkwijze ZegelGezond 
Niet elke website komt in aanmerking voor Zegelgezond. Websites mogen het zegel pas op hun website plaatsen als ze voldoen aan ruim 60 spelregels over kwaliteit en transparantie.

ZegelGezond werkt op twee manieren. Het plaatst zegels met cijfers op deelnemende websites, zodat het publiek die meteen kan herkennen. En ZegelGezond heeft een zoekmachine, waarmee het publiek direct kan zoeken naar informatie op de aangesloten websites.

Bron: Hartstichting (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter