Categorie | eHealth

GGZ Delfland start met e-mental health

Welke bijdrage levert e-mental health ? Dat is de vraag die GGZ Delfland zo snel mogelijk hoopt te beantwoorden .

De veronderstelde effecten zijn een betere aansluiting bij de behoefte van de cliënt, het vergroten van behandeleffecten, het versterken van therapietrouw, een snellere instroom, een hogere productiviteit en het behouden van de positie op de markt.

Waarom Minddistrict? GGZ Delfland geeft de voorkeur om, door middel van de ruime catalogus, snel kunnen starten met het implementeren van e-mental health. De catalogus biedt ondersteuning in zowel de eerste als de tweede lijn. Daanaast ontwikkelde GGZ Delfland in het najaar 2011 , met ondersteuning Minddistrict, zelf het programma ‘Op weg naar betaald werk’. Met succes. Dit programma wordt momenteel naar tevredenheid van de cliënten ingezet. Lian de Bruijn, projectleider e-health, geeft aan met deze combinatie mogelijkheden te zien in gezamenlijke productontwikkeling met Minddistrict en haar klanten.

Wat zijn de ervaringen met e-mental health? “De ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. Zowel de behandelaren als de begeleiders vinden deze nieuwe manier van werken prettig en inspirerend. Gezien de huidige ontwikkelingen met zorgverzekeraars, maar ook de tevredenheid van de cliënten en behandelaren is de wens er zeker om op te schalen en door te gaan met e-health aanbod”, aldus Lian de Bruijn. Het vergroten van de zelfwerkzaamheid van de cliënt en het protocollaire karakter van de interventies worden als grote voordelen gezien.

GGZ Delfland is sinds 1 december 2011 gestart met blended behandelen in het nieuwe platform van Minddistrict en is daarmee de eerste klant die in de praktijk ervaring op doet met deze versie. Lia van Marrewijk, behandelaar bij GGz Delfland, geeft aan dat het vernieuwde platform aangenaam is om mee te werken;  “Het wijst vanzelf naar de volgende stap”.

Bron: Minddistrict

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter