Categorie | Infrastructuur

GGZ Westelijk Noord-Brabant tekent voor 5-jarig ICT-partnerschap met Winvision

Zorginstelling GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) en Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, hebben een overeenkomst gesloten voor een samenwerking van vijf jaar. De ondertekening van de langjarige verbintenis past in het grootscheepse ICT-vernieuwingsprogramma bij GGZ WNB. “We werken al een paar jaar met Winvision samen. Met deze overeenkomst kiezen we voor continuïteit in een dynamische tijd en voor echt partnerschap met elkaar”, aldus Lex de Grunt, bestuurder bij GGZ WNB.

GGZ Westelijk Noord-Brabant is een moderne GGZ-instelling die met een kleine 1.000 medewerkers vanuit vier Brabantse vestigingen aan zo’n 6.500 cliënten met psychische problemen en psychiatrische aandoeningen behandeling en begeleiding biedt. In 2012 ontwikkelde Winvision een nieuw werkplekplatform voor GGZ WNB. Sindsdien is de samenwerking verder gegroeid. Nu GGZ WNB bezig is met een grote ICT-vernieuwingsoperatie, is het partnerschap geïntensiveerd en verder geformaliseerd voor de komende vijf jaar.

Grote structurele ICT-projecten
“Onze totale infrastructuur verhuist in de tweede helft van dit jaar naar een datacentrum in Amsterdam. Aan het eind van het jaar vernieuwen we ook het werkplekplatform en zetten we nadrukkelijker in op mobiele werkplekken”, zegt Joost Pals, coördinator Informatisering en Automatisering bij GGZ WNB. “Dat zijn grote en structurele projecten waarbij we behoefte hebben aan stabiliteit en continuïteit in de ICT en in het partnerschap, ook in de toekomst. We kennen Winvision als een deskundige en betrokken ICT-dienstverlener. Op basis van de succesvolle samenwerking in de afgelopen jaren hebben we Winvision uitgenodigd om een voorstel te doen voor een langjarige verbintenis.” In oktober 2015 startten de contractbesprekingen. Joost Pals: “We hebben alle zaken grondig doorgenomen en hebben elkaar op elk niveau goed kunnen vinden: van beheerder tot bestuurder. De kosten zijn voor ons als zorgorganisatie in een nieuwe, concurrerende positie ook een belangrijk punt. Winvision heeft daarin goed meegedacht en prijzen scherp kunnen houden.”

Vijfjarige verbintenis bevestigt strategisch partnerschap
Voor Winvision is het contract met een looptijd van vijf jaar de bevestiging van een strategisch partnerschap met GGZ WNB. Ronald Eleveld, algemeen directeur van Winvision: “We hebben de samenwerking in de afgelopen jaren zien groeien. Met deze overeenkomst gaan we echt een duurzaam commitment met elkaar aan. GGZ WNB heeft een strategische keuze gemaakt voor continuïteit. Wij zijn blij en trots dat wij hun strategische ICT-partner zijn. In de overeenkomst die we recent hebben getekend, zijn taken en verantwoordelijkheden gedetailleerd vastgelegd. Ook over (toekomstige) kosten en kpi’s hebben we heldere afspraken gemaakt. We weten beide heel goed wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar mogen verwachten.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter