Categorie | Hardware

HagaZiekenhuis brengt MER onder bij Intermax

Het HagaZiekenhuis in Den Haag brengt zijn tweede Main Equipment Room (MER) onder bij Intermax. Intermax neemt het beheer, de monitoring en het onderhoud van de opgestelde apparatuur op zich. Hiervoor biedt het bedrijf managed services en specifieke Service Level Agreements (SLA’s). Het HagaZiekenhuis kiest voor Intermax om de kwaliteit, beschikbaarheid en dataveiligheid van de ICT-infrastructuur te kunnen waarborgen. Daarnaast zal Intermax optreden als verlengstuk van de ICT-organisatie van het ziekenhuis. De overeenkomst geldt voor een periode van vijf jaar.

De MER van het HagaZiekenhuis is een speciaal ingerichte computerruimte, waarin communicatie-, netwerk- en serverapparatuur staat opgesteld. Hierop draaien onder andere het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS) en andere belangrijke applicaties. Ook is alle ziekenhuisdata in de MER opgeslagen. De MER is een belangrijk onderdeel van de volledige vernieuwing van de ICT-infrastructuur van het HagaZiekenhuis.

Het Intermax-datacenter bij de Rotterdamse Internet Exchange (R-iX) staat centraal in de dienstverlening van Intermax voor het HagaZiekenhuis. Hierdoor voldoet het ziekenhuis aan een belangrijke doelstelling voor duurzaam ondernemen. Het datacenter voldoet namelijk aan de hoogste kwaliteitseisen en is milieuvriendelijk door toepassing van het Kyoto Cooling-systeem, een zeer energie-efficiënte koelingtechnologie.

“Intermax streeft ernaar om klanten direct te laten profiteren van de voordelen van cloud computing”, zegt John T. Knieriem, algemeen directeur van Intermax. “We kunnen onze kennis, ervaring en servicegerichtheid aanwenden om het HagaZiekenhuis de best mogelijke ondersteuning te bieden. Voor een bedrijfskritisch onderdeel als een MER is alleen het beste goed genoeg. Wij kunnen vanuit ons datacenter bij de R-iX de kwaliteit, beschikbaarheid en dataveiligheid van het HagaZiekenhuis waarborgen. We zijn zeer verheugd dat dit gerenommeerde ziekenhuis voor ons heeft gekozen.”

Bron: Intermax

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter