Categorie | Infrastructuur

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en InfinitCare komen met nationale ROM-database

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en InfinitCare zetten samen een Nationale ROM-database op. Hiermee wordt inzicht verkregen in de behandeleffecten van de leden, grote jeugd-GGZ organisaties, en van de sector als geheel.

De Nationale ROM-database stelt de leden in staat te leren van elkaars resultaten. Daarnaast zijn de gegevens zeer geschikt voor onderzoek ter verbetering van de behandelpraktijk.

De Nationale ROM-database wordt verwerkt binnen InfinitCare’s SAM Zorgmonitor. Deze applicatie maakt het mogelijk de verschillende data van de leden in relevante rapportages over behandeleffecten en behandelefficiëntie te verwerken. Bovendien kan de applicatie overweg met instelling specifieke zorgpaden, meetinstrumenten en koppelregels. Door de structurele verzameling en bewerking van behandelgegevens kan veel efficiënter onderzoek worden gedaan.

Ariëlle de Ruijter, Directeur Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, over de samenwerking: “Met de Nationale ROM-database krijgen de leden van het Kenniscentrum sturing op hun zorgresultaten. De leden kunnen onderling hun resultaten vergelijken en hiervan leren. Onderzoek op basis van de verzamelde gegevens kan leiden tot verbetering van de behandelpraktijk. En last but not least: onze leden zullen eind 2014 beschikken over een visuele weergave van hun prestaties, waarmee ze de boer op kunnen bij gemeenten en regio’s. Zo kunnen ook gemeenten gaan sturen op kosten-effectieve behandelingen voor de aan hun zorg toevertrouwde kinderen.”

Bron: InfinitCare (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter