Categorie | Actueel

Hoe signaleren leidt tot innoveren

Logo_GB_klein

Donderdag 24 januari organiseren Therapieland en Gezondeboel – beide e-Health ontwikkelaars – het symposium ‘Gezondeboel in je huiskamer. Hoe signaleren leidt tot innoveren.’ in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het symposium wordt geopend door secretaris-generaal van het Ministerie van VWS Erik Gerritsen.

Het symposium staat in het teken van innovatie in de zorg. Op deze avond neemt een cliënt je mee in zijn reis van het signaleren van zijn mentale klachten tot het vinden van innovatieve oplossingen om de beste versie van zichzelf te worden. Tijdens zijn zoektocht ontmoeten we diverse experts die antwoord geven op zijn vragen. Aan het einde van de avond weet de cliënt meer over wat zijn klachten betekenen en met hem doen, wat hij hier aan zou kunnen doen en wat de rol van innovatie kan zijn.

Dr. Pauline Dibbets, Universitair Docent Klinische Psychologie aan de Maastricht University, gaat met de cliënt in gesprek over Virtual Reality en de hoe dit kan worden ingezet om psychische problemen te onderzoeken. Prof. dr. Claudi Bockting, hoogleraar Klinische Psychologie in de Psychiatrie aan Amsterdam UMC en afdeling psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en Klinisch Psycholoog, vertelt meer over haar expertise op het gebied van depressie en e-Health en gaat hierover met de cliënt in gesprek. Tot slot werpt prof. dr. Floortje Scheepers, hoogleraar Innovatie in de GGZ en hoofd afdeling Psychiatrie in het UMCU, haar licht over innovatie in de zorg, de toekomst van de zorg en de rol van big data. Ze gaat met de cliënt in gesprek over wat dit allemaal voor hem betekent en wat het hem kan bieden.

Therapieland en Gezondeboel organiseren dit symposium met het doel om kennis te delen over innovatie in de zorg, om de focus op de cliënt te leggen en eigen regie en zelfredzaamheid te benadrukken. Want wat betekent innovatie eigenlijk voor de cliënt? En wordt de cliënt hierbij wel altijd centraal gesteld? Als ontwikkelaars van e-Health vinden Therapieland en Gezondeboel dat de cliënt altijd het middelpunt moet zijn. Innovaties moeten daarom gemakkelijk te gebruiken zijn, in zoverre dat iedereen thuis vanuit zijn huiskamer, kan werken aan de beste versie van zichzelf. Zo werken we samen aan een ‘gezonde boel’!

Waar? De Tolhuistuin, IJpromenade 2 in Amsterdam

Wanneer? Donderdag 24 januari van 18.00 tot 21.30 uur

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter