Categorie | Zorginnovatie

Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012

Huidmonitor en iP Plaslijst hebben de Health app award 2012 gewonnen. Huidmonitor heeft ook de publieksprijs gekregen. De ontwikkelaars zijn blij met de award, dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De Health app award 2012 is uitgereikt tijdens het Apps4Health congres op 20 juni in Oegstgeest van MedicalPHIT. De awards bestaan uit een unieke glasgeblazen bokaal.

De Health app award 2012 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet heeft in haar apprubriek ruim 145 apps beschreven die artsen kunnen reviewen. Tijdens de contest konden zowel artsen als patiënten via een speciaal stemformulier een beoordeling geven op een van de apps.

Beoordelingen
In de laatste week is er nog flink gestemd op de genomineerde apps. Werden aanvankelijk al 1250 beoordelingen ingebracht op diverse apps, in de afgelopen weekeinde zijn daar nog eens enkele honderden bijgekomen. Het aantal binnengekomen stemmen is tot 15.00 uur gisteren geteld. Het aantal stemmen dat een app in de contest heeft gekregen was een van de beoordelingscriteria. De kwaliteit van de beoordelingen en de opgestelde beoordelingscriteria waren andere uitgangspunten die de jury heeft gehanteerd.

Publieksprijs
Huidmonitor heeft ook de publieksprijs in de wacht gesleept. De maker van deze app kreeg het hoogste applaus uit de zaal na afloop van de elevatorpitch. De elevatorpitch was voorbehouden aan de genomineerde apps. Vorige week vrijdag zijn de tien genomineerde bekendgemaakt.

 • Huidmonitor
 • Buikbuddy
 • iP Plaslijst
 • Eppy
 • Infectionguide
 • Gifwijzer
 • Farmacotherapeutisch Kompas
 • Pollennieuws
 • Slaap Lekker
 • Medische zakkaartjes

Twitter
Het relaas over de uitreiking van de awards voor de beste medische apps kunt u teruglezen via Twitter, #HAPP12,@artsennet@medicalphit en #apps4health, maar uiteraard ook op Artsennet.

Stichting Digitalezorg.nl nam deel aan de jury en hoopt hiermee een stimulans te hebben gegeven voor het ontwikkelen van kwaliteitief goede medische apps die er echt te doen en gebruikt worden. 

Bron: Artsennet (persbericht)

Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012
 • 0.00 / 5 5
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Laat een reactie achter

*


Volg ons op twitter Volg ons op LinkedIn Volg ons op Facebook Voeg RSS feed toe Magazine
HIMSS Amsterdam 2014
GET eHealth
ZvI eHealth

Agenda

sep
9
di
all-day AAL Forum 2014
AAL Forum 2014
sep 9 – sep 12 all-day
9 – 12 September 2014, Bucharest, Romania. The Ambient Assisted Living (AAL) Forum is the annual showcase event for the people involved in the AAL JP’s projects and the AAL community. It is the core[...]
all-day Health & Technology event @ Congrescentrum 1931
Health & Technology event @ Congrescentrum 1931
sep 9 – sep 10 all-day
De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en bieden ongekende mogelijkheden voor betere én betaalbare zorg. Technology for Health, de voortzetting van het Health & Technology event, maakt het op 9 en 10 september in Congrescentrum 1931[...]
sep
10
wo
all-day International Digital Health and...
International Digital Health and...
sep 10 – sep 12 all-day
What is the future for health and social care? Find out at this three-day event that brings together researchers, policy makers, practitioners and innovators to explore how the innovative use of technology is supporting improvements[...]

View Calendar

Health 2.0 Europe

Volg ons op Twitter