Categorie | Zorginnovatie

Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012

Huidmonitor en iP Plaslijst hebben de Health app award 2012 gewonnen. Huidmonitor heeft ook de publieksprijs gekregen. De ontwikkelaars zijn blij met de award, dit jaar voor het eerst uitgereikt.

De Health app award 2012 is uitgereikt tijdens het Apps4Health congres op 20 juni in Oegstgeest van MedicalPHIT. De awards bestaan uit een unieke glasgeblazen bokaal.

De Health app award 2012 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. Artsennet heeft in haar apprubriek ruim 145 apps beschreven die artsen kunnen reviewen. Tijdens de contest konden zowel artsen als patiënten via een speciaal stemformulier een beoordeling geven op een van de apps.

Beoordelingen
In de laatste week is er nog flink gestemd op de genomineerde apps. Werden aanvankelijk al 1250 beoordelingen ingebracht op diverse apps, in de afgelopen weekeinde zijn daar nog eens enkele honderden bijgekomen. Het aantal binnengekomen stemmen is tot 15.00 uur gisteren geteld. Het aantal stemmen dat een app in de contest heeft gekregen was een van de beoordelingscriteria. De kwaliteit van de beoordelingen en de opgestelde beoordelingscriteria waren andere uitgangspunten die de jury heeft gehanteerd.

Publieksprijs
Huidmonitor heeft ook de publieksprijs in de wacht gesleept. De maker van deze app kreeg het hoogste applaus uit de zaal na afloop van de elevatorpitch. De elevatorpitch was voorbehouden aan de genomineerde apps. Vorige week vrijdag zijn de tien genomineerde bekendgemaakt.

 • Huidmonitor
 • Buikbuddy
 • iP Plaslijst
 • Eppy
 • Infectionguide
 • Gifwijzer
 • Farmacotherapeutisch Kompas
 • Pollennieuws
 • Slaap Lekker
 • Medische zakkaartjes

Twitter
Het relaas over de uitreiking van de awards voor de beste medische apps kunt u teruglezen via Twitter, #HAPP12,@artsennet@medicalphit en #apps4health, maar uiteraard ook op Artsennet.

Stichting Digitalezorg.nl nam deel aan de jury en hoopt hiermee een stimulans te hebben gegeven voor het ontwikkelen van kwaliteitief goede medische apps die er echt te doen en gebruikt worden. 

Bron: Artsennet (persbericht)

Huidmonitor en iP Plaslijst winnen Health app award 2012
 • 0.00 / 5 5
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Laat een reactie achter

*


Volg ons op twitter Volg ons op LinkedIn Volg ons op Facebook Voeg RSS feed toe Magazine
HIMSS Amsterdam 2014
GET eHealth
ZvI eHealth

Agenda

okt
2
do
all-day The National event ‘The Future o...
The National event ‘The Future o...
okt 2 all-day
COMMIT/ cordially invites you for the national event ‘The Big Future of Data’. COMMIT/ is the national research program with 80 Dutch partners – universities and companies – that faces the challenges in ICT and[...]
okt
16
do
all-day 19th ISfTeH Conference
19th ISfTeH Conference
okt 16 – okt 17 all-day
Information is available on the event’s website at www.carrefourtelesante.fr. Delen:FacebookTwitterLinkedInGoogleE-mail
nov
10
ma
all-day Health 2.0 Europe
Health 2.0 Europe
nov 10 – nov 12 all-day
Health 2.0 Europe 2014 Mark your calendar: November 10-12! The 4th annual Health 2.0 Europe was a great success with over 475 delegates, 80 speakers, 50 live demos, 30 journalists, plus an exciting pre-conference session on[...]

View Calendar

Volg ons op Twitter