Categorie | e-Learning

Huisartsen en medisch specialisten omarmen online learning

Huisartsen en medisch specialisten kiezen massaal voor e-learning om hun kennis uit te breiden. Dat is de conclusie van QUADIA Web TV, een ontwikkelaar en aanbieder van online video en e-learning. Het aantal individuele online trainingen is in 2011 meer dan verdubbeld naar meer dan 25.000. De trainingen zijn gevolgd via eigen online TV-kanalen van Quadia zoals Oncologie TV en MEDtalks en via de kanalen van partners als Bohn Stafleu en Van Loghum en Medisch Contact.

Volgens Robert van der Zwart, directeur en mede-oprichter van QUADIA Web TV, zijn online medische nascholingen inmiddels zeer geaccepteerd en gewild door huisartsen en medisch specialisten. “Online nascholingen vormen steeds vaker een belangrijke aanvulling of zelfs vervanger van traditionele classroom nascholingen en congressen. De hedendaagse arts verwacht dat een substantieel deel van de nascholingen online wordt aangeboden met als voordeel snellere toegang tot kennis en innovatie, minder reistijd en plaats- en tijdonafhankelijk leren.”

Juliette Bos, Manager Sales en Marketing bij Bohn Stafleu van Loghum, erkent dezelfde trend: “Online nascholingen maken inmiddels een vast onderdeel uit van ons totale bij- en nascholingsprogramma voor professionals binnen de zorg. Het aanbod zal de komende jaren verder groeien. Uit eigen onderzoek is gebleken dat belangrijke redenen om deel te nemen aan online nascholingen zijn: gemak, kennis, accreditatie en reistijd. Quadia vormt hierin voor ons een betrouwbare partner om online nascholingen technisch te kunnen realiseren.”

Evert Pronk, eindredacteur van Medisch Contact, geeft ook aan dat hun achterban enthousiast deelneemt aan online nascholingen over behandelrichtlijnen. “Artsen geven aan bij online nascholing de sociale component wel te missen, maar vinden nascholing op een moment dat het hen uitkomt een uitkomst in het drukke bestaan. Een nascholing kunnen stoppen als de pieper gaat, en weer oppikken zodra het kan, vindt men ideaal.”

QUADIA heeft onlangs aangekondigd dat deze vorm van deskundigheidsbevordering inmiddels ook wordt aangeboden aan gespecialiseerde verpleegkundigen, apothekers en dierenartsen. “De zorgsector is een mooi voorbeeld voor andere branches. We zijn ook in gesprek met partners buiten deze sector om online learning voor andere branches met een permanente educatieplicht mogelijk te maken” aldus Van der Zwart.

Bron: QUADIA

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter