Categorie | Internet

Huisartsen krijgen eigen online discussieplatform

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) lanceren op maandag 24 oktober HAweb, het online netwerk voor huisartsen. HAweb bestaat uit een netwerk en een dashboard. Binnen het besloten netwerk kunnen huisartsen contacten leggen met collega’s en samenwerken in groepen. Het dashboard is een overzichtspagina van relevante internetbronnen. Het werken met HAweb zal huisartsen meer overzicht, meer kennis  en tijdwinst opleveren.

Alle leden van de LHV en het NHG kunnen zich vanaf 24 oktober gratis aanmelden via www.haweb.nl. Via het netwerk komen huisartsen met elkaar in contact.  Daarnaast is er de mogelijkheid om groepen te vormen. Binnen een groep kan men vragen stellen, discussiëren en aan documenten werken. Naast het netwerk biedt HAweb met het dashboard een handig overzicht van relevante internetbronnen. Het dashboard bestaat uit verschillende tabbladen, zoals het tabblad Spreekuur met alle online informatiebronnen die nodig zijn tijdens het spreekuur. En vanzelfsprekend kunnen de persoonlijk favoriete websites aan het dashboard worden toegevoegd. Het dashboard is namelijk helemaal naar eigen wens in te richten.

Gezamenlijk product
Er bestaat onder huisartsen veel behoefte om via internet met elkaar te communiceren, buiten fysieke en geografische grenzen, maar wel binnen een veilig en onafhankelijk platform”, verklaart projectleider Khing Njoo het ontstaan van HAweb. “De LHV en het NHG hebben daarom de handen ineen geslagen en dit netwerk ontwikkeld. Het is een besloten netwerk zonder invloed van commerciële partijen. De content is ook niet vindbaar voor zoekmachines als Google.” Projectleider Njoo verwacht dat HAweb de huisarts veel op zal leveren:  “Meer overzicht bijvoorbeeld omdat de gebruiker met het dashboard al zijn informatiebronnen in een oogopslag beschikbaar heeft. En meer kennis omdat het netwerk van de huisarts veel groter wordt. Njoo onderstreept ook de voordelen voor de huisartsenverenigingen NHG en LHV zelf: “Het geeft de mogelijkheid om meer met onze leden in contact te komen en te luisteren naar de wensen en gedachten die er binnen de beroepsgroep leven. We blijven natuurlijk verder werken aan het verbeteren van alle functionaliteiten.”

Bron: NHG / LHV

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter