Categorie | Software

ilionx en Koerseigen ontwikkelen zorgapp Regie

ICT-dienstverlener ilionx heeft in samenwerking met organisatieadviesbureau Koerseigen de zorgapp Regie ontwikkeld. De app geeft gebruikers meer zelfstandigheid en zorgt ervoor dat zorgverleners efficiënter en transparanter kunnen werken. De webgebaseerde applicatie is speciaal ontwikkeld voor mensen met een (verstandelijke) beperking, psychiatrische problematiek en ouderen. Het geeft hen en hun zorgverleners meer controle over de dagindeling, ondersteuningsbehoefte en zorgafspraken.

Doordat de overheid mensen stimuleert om zo lang mogelijk thuis te wonen, is zelfstandigheid van cliënten belangrijk. Met Regie is het mogelijk om zelfstandig wonen te combineren met direct en intensief contact zonder dat de zorgverlener continu aanwezig is. Wanneer zich incidenten voordoen, is de zorgverlener snel ter plekke. Daarnaast draagt de app bij aan het terugdringen van administratieve processen, doordat registratie tijdens het zorgproces mogelijk is. Verder is Regie te koppelen aan systemen van P&O en financiën en kan data over bijvoorbeeld de ervaren kwaliteit van zorgverlening eenvoudig worden doorgezet naar de opdrachtgevende gemeente.

Paul Jacobs, Business Unit Manager bij ilionx: “De zorgsector maakt momenteel veel veranderingen door, waarbij kostenreductie en verschuivingen van taken en verantwoordelijkheden centraal staan. ICT kan hierbij ondersteuning bieden, zowel voor de cliënt als voor de zorgverlener. De zorgapp die we samen met Koerseigen hebben ontwikkeld, biedt de gebruiker meer inzicht en duidelijkheid over de te verwachten zorg en uitvoering van de gemaakte afspraken. Met de, in Oracle ontwikkelde, app hebben ze daadwerkelijk meer regie in handen.”

“De kracht van Regie zit ‘m in de eenvoud van de app”, aldus Peter Janssen adviseur bij Koerseigen. “Gebruikers kunnen zelf hun dagprogramma invoeren en een dagboek bijhouden over hun gemoedstoestand en ervaring met de zorgverlening. De app is aan te passen aan verschillende niveaus van begrijpelijkheid en toegankelijkheid voor mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of doofheid, maar ook voor mensen met een psychiatrische aandoening of voor ouderen die zelfstandig wonen en daarbij enige ondersteuning krijgen. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke app voor alle betrokkenen.”

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking bij wonen, leren, dagbesteding, werk en vrije tijd in Midden- en Noord-Limburg. Zij investeert veel in de transformatie van de zorg, mede als gevolg van de drie decentralisaties, en is vanuit de drive tot continu verbeteren in contact gekomen met ilionx en Koerseigen. Volgens Marc van Ooijen, bestuurder bij zorgaanbieder PSW in Roermond komt het succes van Regie voort uit het feit dat de gebruikers de app zelf hebben mee ontwikkeld: “De wensen van cliënten en medewerkers zijn op een eenvoudige wijze verwerkt in de mogelijkheden die Regie biedt. Dankzij de eenvoud van Regie is een handleiding niet nodig. Het levert efficiency en transparantie op voor ons als organisatie en onze cliënten.”

Bron: ilionx

One Response to “ilionx en Koerseigen ontwikkelen zorgapp Regie”

  1. Saskia schreef:

    Is de app reeds beschikbaar?

Trackbacks/Pingbacks


Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter