Categorie | Hardware

Impact technologie in zorg neemt toe

Imtech N.V. ziet de toegevoegde waarde van technologische oplossingen in de zorg toenemen en constateert een groei van het aantal orders. Recent zijn er nieuwe orders in de Nederlandse en Belgische zorgsector ontvangen ter waarde van ruim 55 miljoen euro. 

René van der Bruggen, CEO Imtech: `Technologie wordt in de zorg steeds belangrijker. De zorg staat immers voor de uitdaging om bij een toenemende zorgvraag als gevolg van vergrijzing steeds efficiënter en goedkoper te werken. Integratie van alle technologische oplossingen (de combinatie van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw) vormt hét antwoord van Imtech op deze problematiek. Daarnaast neemt ook de vraag naar technische kwaliteit toe. De zorgsector vraagt immers in toenemende mate om specifieke technologie die voldoet aan de strengste normen voor hygiëne en veiligheid. Imtech weet hier, conform haar groeistrategie 2015, in Nederland en België maar ook in andere Europese landen als deskundige technologiepartner goed op in te spelen.`

Nieuwe orders in Nederlandse zorgsector
In de Nederlandse zorgsector is Imtech één van de sterkste technische spelers. De vraag naar specifieke technologische voorzieningen in combinatie met de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid neemt toe. Imtech weet hier met een kwalitatief hoogwaardige multidisciplinaire aanpak goed op in te spelen. Dit heeft recent geresulteerd in diverse nieuwe opdrachten. Zo is Imtech technologiepartner bij de multidisciplinaire technologische upgrading van 16 operatiekamers in het AMC (Academisch Medisch Centrum) in Amsterdam. Imtech verzorgt ook alle technische oplossingen bij een uitbreiding van het CHDR (Centre for Human Drug Research) in Leiden. Een andere opdracht is de inrichting van hightech cleanroomvoorzieningen voor wetenschappelijk medisch onderzoek in een ziekenhuis in Leiden. Voor het NKI (Nederlands Kanker Instituut) in Amsterdam en Izore (Centrum voor Infectieziekten Friesland) in Leeuwarden richt Imtech diverse hightech onderzoekslaboratoria in. Andere orders zijn de technologische renovatie van de verlos- en kraamafdeling van de Stichting St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en van diverse afdelingen in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam, evenals de technische inrichting van een dialysecentrum in het Haga Ziekenhuis in Den Haag en een nieuwe afdeling in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Nieuwe orders in Belgische zorgsector
In België is Imtech in de zorg vooral gespecialiseerd in hightech lucht- en klimaattechnologie en specifieke sanitaire voorzieningen. Zo verzorgt Imtech alle lucht- en klimaatoplossingen in de uitbreiding/vernieuwing van het Universitair Ziekenhuis in Leuven, evenals de technologische inrichting van diverse laboratoria en de koeling van het datacenter. Imtech is eveneens betrokken bij de uitbreiding en nieuwbouw van werktuigbouwkundige oplossingen bij het St. Elisabeth Ziekenhuis in Herentals, het St. Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, evenals bij de nieuwbouw van diverse woonzorgcentra, bijvoorbeeld het OCMW (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn) in Genk, het Demerhof in Bilzen en Huize St. Anna in Lanaken.

Energie in de zorg
Eén van de methoden om in de zorg efficiënter en goedkoper te werken is het vergroten van de energie-efficiëntie. Voor de GGZ InGeest in Bennebroek, partner voor geestelijke gezondheidszorg van de VUmc (Vrije Universiteit Medisch Centrum in Amsterdam) verzorgt Imtech een innovatieve warmte- en koudeopslag. Hierbij vindt verwarming in de winter en koeling in de zomer plaats met behulp van het grondwater. Met behulp van deze technologie worden het energieverbruik en de CO2-uitstoot substantieel verlaagd. Eerder maakte Imtech al bekend dat het een hightech energiecentrale verzorgt in het AMC in Amsterdam. Een substantiële verhoging van de energie-efficiëntie leidt ook hier tot aanzienlijke verlaging van de exploitatiekosten.

Bron: Imtech

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter