Categorie | Actueel

Keynote sprekers Games for Health Europe bekend

Microsoft senior directeur “worldwide health” opent Games voor Health Europe op 5 November 2012 in Amsterdam. Volgens Crounse zijn videogames goed voor de gezondheid. Deze dragen bij aan het verbeteren van de coördinatie van het bewegingsapparaat van de mens, verbeteren de fysieke conditie en het geheugen, en leiden tot gewichtsverlies. Ze bevorderen het algemeen gevoel van welbevinden. Op deze wijze wil Microsoft bijdragen aan de strijd tegen obesitas, diabetes en andere welvaartsziekten. Crounse sprak eerder in Amsterdam op het Wereldcongres Informatie Technologie in de Zorg in 2010. Tijdens dat congres introduceerde Crounse het Microsoft HealthVault programma. Dit programma is ook in het Nederlands beschikbaar. De belangrijkste doelstelling is om chronisch zieken te begeleiden bij het bewaken van hun eigen ziekteproces. Dit past volledig in het streven van de Nederlandse overheid om de patiënt de eigen regie te geven in het behandelingsproces. Dat moet leiden tot aanzienlijke besparingen in de nog steeds stijgende kosten van de zorg. Deze ontwikkelingen tonen de grote maatschappelijke betrokkenheid van Microsoft in het zorgproces.

Martin de Ronde
Als medeoprichter van Guerilla Games en commercieel directeur van Vanguard games, gevestigd in Amsterdam, begon de Ronde meer dan 10 jaar geleden als PR manager in de gamingindustrie. In 1998 startte hij zijn eigen ontwikkelingsstudio. Hij verkocht dit bedrijf een jaar later aan het multimediabedrijf Lost Boys, dat in 2001 zelfstandig verder ging. In 2003 ging het bedrijf verder onder de naam Guerilla Games, na de overname door Media Republic. Dit bedrijf ontwikkelde zich tot één van Europa’s grootste onafhankelijke producenten van computergames. In 2006 richtte de Ronde OneBigGame op, een videogamebedrijf met een charitatieve doelstelling. De Ronde was getuige van het ontstaan van het PlayStation2 succes, Killzone en de Xbox hit, Shellshock.  Het belang voor de zorg van zogenaamde “non-serious games” en van de ontwikkelingen in de entertainmentspelindustrie zullen door de Ronde uitvoerig toegelicht worden.

Ben Sawyer
De medeoprichter van Games for Health zal de nieuwe inzichten op het gebied van serious games toelichten en op dat gebied een specifieke workshop leiden. Games for Health werd in 2004 voor het eerst georganiseerd in Boston. Sawyer is tevens medeoprichter van het Serious Games Initiative, een project van de Amerikaanse overheid, dat startte in 2002.

Grote internationale belangstelling
In totaal zijn er 74 bijdragen ingezonden voor Games for Health Europe 2012, uit in totaal 18 verschillende landen. De inzendingen komen voornamelijk uit Europa. Maar ook de Verenigde Staten, Zuid Afrika, de Filippijnen en Brazilië zijn vertegenwoordigd, waar de organisatie heel blij mee is. Met 26 inzenders uit ons land vormt dit de belangrijkste groep. Dat Nederland op het gebied van serious-‘ en non serious games wereldwijd een zeer belangrijke speler is wordt vaak onderschat. Bedrijven als Vanguard hebben internationaal een grotere exposure dan nationaal. In Nederland is dit echter nog steeds een snel groeiende bedrijfstak, die vele jonge startups kent. Tijdens Games for Health Europe zal dat weer op vele manieren duidelijk worden.

Bron: Games for Health Europe (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter