Categorie | Internet

Klantenservice via WhatsApp bij ’s Heeren Loo Zorggroep

Soms wil je even niet bellen of mailen, maar is de openbaarheid van Twitter ook niet wat je zoekt. Daarom biedt de ’s Heeren Loo Zorggroep nu als eerste binnen de gehandicaptenbranche, ook WhatsApp aan als contactmogelijkheid. ’s Heeren Loo biedt zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen, maar ook voor hun familie en betrokken zorgprofessionals blijkt WhatsApp regelmatig een handige, snelle en directe manier om contact op te nemen.

De 42-jarige Marije zocht bijvoorbeeld een speciale tandarts voor haar autistische zoon en bleek na een gesprekje via WhatsApp bij ’s Heeren Loo terecht te kunnen. En de 18-jarige Boris, die een licht verstandelijke beperking heeft, vond ’s Heeren Loo via internet en stuurde een appje of hij er mag komen wonen.

Online leefwereld
“Nu de zorg zich ook steeds meer verplaatst naar de online leefwereld is het goed dat cliënten hun vragen niet meer lukraak op Facebook of Twitter hoeven plaatsen maar direct en persoonlijk contact krijgen met de organisatie”, zegt begeleider Hessel Rienstra van ’s Heeren Loo: “WhatsApp gaat absoluut bijdragen aan goede en snellere hulpverlening; zeker omdat binnenkomende berichten direct bij de juiste mensen in de regio terechtkomen zodat de zorg dichtbij blijft.”

Laagdrempelig contact
De ’s Heeren Loo Zorggroep is de eerste organisatie in de gehandicaptenzorg die WhatsApp op deze schaal, landelijk beschikbaar maakt als contactkanaal. “Het past in onze visie over gastvrijheid en ons social media beleid”, zegt Kees Erends, lid van de Raad van Bestuur van de ’s Heeren Loo Zorggroep. “Grote zorgorganisaties kunnen soms log en afstandelijk overkomen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. WhatsApp is laagdrempelig en wij vinden dat we, op alle kanalen die mensen willen gebruiken, aanwezig moeten zijn. Daarom kun je ons bijvoorbeeld ook bereiken via Twitter, Facebook, Instagram en natuurlijk ook mailen of bellen.”

In Nederland maken zo’n 10 miljoen mensen gebruik van WhatsApp. De ’s Heeren Loo Zorggroep is dagelijks van 8.00 – 20.00 uur bereikbaar op WhatsApp

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter