Categorie | Hardware

LANCOM Systems gecertificeerd voor gebruik in de zorgsector

Ascom heeft diverse draadloze producten gecertificeerd van LANCOM Systems, de grootste Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor de publieke en zakelijke sector. De specialist voor “on site” communicatieoplossingen kan zorgfaciliteiten nu veilige Voice over WLAN-telefonie (VoWLAN) bieden via LANCOM-netwerkcomponenten, de Ascom i62 VoWLAN-handset en de Ascom Myco-smartphone. Ziekenhuizen en andere zorginstellingen kunnen daarmee profiteren van betrouwbare WLAN-verbindingen.

Draadloze netwerken beginnen een steeds belangrijkere rol te spelen bij data-en spraakcommunicatie in de zorgsector. Als gevolg van de snelle ontwikkelingen van digitale patiëntenzorg komen VoWLAN-verbindingen steeds vaker voor. Voice over WLAN integreert draadloze telefoons met de ICT-infrastructuur, waardoor ze rechtstreeks via het draadloze netwerk kunnen communiceren.

LANCOM Systems levert draadloze producten die in Duitsland zijn ontworpen en vervaardigd. Deze kunnen worden ingezet als basis voor de overdracht van spraak- en dataverkeer via gedeelde infrastructuren. In combinatie met de Ascom i62 VoWLAN-handset of de Ascom Myco-smartphone kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen beschikken over een aantrekkelijke en betrouwbare oplossing voor VoWLAN-telefonie. Deze voldoet aan de strikte eisen aan beveiliging en beschikbaarheid die van levensbelang zijn voor effectieve digitale patiëntenzorg.

Na het doorstaan van uitgebreide interoperabiliteitstests is LANCOM Systems door Ascom gecertificeerd als technologiepartner voor WLAN-projecten in de gezondheidszorg. Jan Buis, directeur Business Development bij LANCOM Systems: “De zorgsector stelt speciale eisen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van draadloze communicatie. De lat op het gebied van VoWLAN-telefonie, interoperabiliteit en schaalbaarheid ligt bijzonder hoog. We zijn er trots op dat we aan deze eisen hebben voldaan, en zijn verheugd om samen met Ascom een ideale oplossing voor de zorgsector te bieden.”

Ascom Certified Products (ACP’s) omvatten alle WLAN-controllers van LANCOM met LCOS 9.10 (het besturingssysteem van LANCOM), access points uit de 300- en 400-serie van LANCOM (LCOS 9.10) en access points uit de 800-serie (LCOS 9.18). Deze access points zijn goedgekeurd voor gebruik in medische omgevingen overeenkomstig met EN 60 601-1-2.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter