Categorie | Internet

Máxima Medisch Centrum start met Ziekenhuisplanner.nl

Máxima Medisch Centrum (Eindhoven/Veldhoven) maakt als eerste ziekenhuis in Nederland gebruik van Ziekenhuisplanner.nl. Via deze website kan een gebruiker zelf de ziekenhuisopname van een familielid, vriend of kennis volgen en informatie delen via een gezamenlijke agenda. Ziekenhuisplanner.nl gaat binnen Máxima Medisch Centrum deel uitmaken van de standaard service voor patiënten.

Ziekenhuisplanner.nl is het initiatief van onafhankelijk particulier Hans van der Houven. Dit naar aanleiding van de drukte rondom bezoekuren in ziekenhuizen. De site blijkt te voorzien in een behoefte, nu Ziekenhuisplanner.nl inmiddels in de belangstelling staat van meerdere ziekenhuizen. Als eerste ziekenhuis gaat Maxima Medisch Centrum nu daadwerkelijk met de site aan de slag.

Via Ziekenhuisplanner.nl kan iedereen als initiatiefnemer een online groep starten, en anderen daarvoor via e-mail uitnodigen. Samen volgen de gebruikers de opname van een bekende, waarbij ze onder andere een online kalender gebruiken. Zo kan iedereen van elkaar zien wie wanneer naar het ziekenhuis gaat en vervolgens zelf afspraken inplannen. Dat is niet alleen handig voor de bezoeker en het verplegend personeel, maar vooral een verademing voor de patiënt.

Naast de agenda bevat Ziekenhuisplanner.nl ook een dagboek, waarmee de gebruikers elkaar op de hoogte kunnen houden van het wel en wee van de patiënt. De afzender kiest zelf naar wie hij of zij het bericht verstuurt, waarop anderen weer een reactie kunnen plaatsen. Een bericht alsnog verwijderen is mogelijk, net als het overdragen van het beheer van de online groep aan een ander en het tegelijkertijd volgen van meerdere patiënten.

Ziekenhuisplanner.nl is laagdrempelig. Een e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord zijn voldoende om de site te gebruiken. Uiteraard gebeurt dit binnen een beveiligde verbinding, zodat de deelnemers zeker zijn van hun privacy. Ook hanteert Ziekenhuisplanner.nl strenge voorschriften voor wat betreft privacygevoelige gegevens binnen de databases van de website. Overigens omvat de gratis site zowel alle Nederlandse ziekenhuizen als een groot aantal verpleeg- en verzorgingstehuizen. De verwachting is dat dit aantal met een toename van het gebruik van de site alleen maar groeit.

Bron: Maxima Medisch Centrum

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter