Categorie | Software

McKesson levert Elektronisch Verpleegkundig Dossier

In oktober 2011 zal McKesson een eerste versie van het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD) opleveren, wat in nauwe samenwerking is ontwikkeld met een verpleegkundige expertgroep van Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis (tezamen de MCA Gemini Groep (MGG)). Het EVD heeft als doel op procesgestuurde wijze de verpleegkundige disciplines in GGZ-instellingen en ziekenhuizen te ondersteunen in het dagelijks leveren van zorg en het werken met zorgplannen.

Bij het gebruik van het ontwikkelde EVD is het zorgproces leidend. Op basis van een in te richten proces wordt de verpleegkundige langs de vereiste onderdelen geleid zodat het dossier automatisch wordt opgebouwd. Op een eenduidige, snel toegankelijke wijze kan o.a. de EWS score en vochtbalans worden vastgelegd. Gestandaardiseerde anamneses kunnen afgenomen en verwerkt worden binnen het multidisciplinaire zorgplan. Een zelf in te richten grafische weergave van verschillende metingen en resultaten, aangevuld met voor de zorg essentiële kerndossiergegevens, biedt de verpleegkundige alles om een adequaat beeld te vormen van de patiënt.

Omdat het EVD integraal onderdeel is van het xCare EPD en xmCare EPD, neemt de informatiebereikbaarheid en toegankelijkheid toe, wat de patiëntveiligheid ten goede komt. Het uitwisselen van gegevens en overdrachten in de keten kan daar en tegen met het EVD eenvoudiger en vooral veiliger worden gemaakt.

Bron: McKesson

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter