Categorie | Software

McKesson samen met Rijnland Ziekenhuis en Zorg en Zekerheid succesvol in ketentest

McKesson Nederland heeft als eerste succesvol een volledige ketentest afgerond, samen met het Rijnland Ziekenhuis en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

McKesson, het Rijnland Ziekenhuis en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid hebben succesvol nieuwe declaraties getest in de ZH308v9-standaard. McKesson was zelf al als eerste ICT-leverancier geslaagd voor deze standaard, maar nu heeft het Rijnland Ziekenhuis met behulp van xCare Facturering ook zelf nieuwe declaraties getest via het Vecozo-declaratieportaal. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft op haar beurt deze declaraties goed kunnen verwerken waardoor deze ketentest succesvol verlopen is.

Voor behandelingen vanaf 1 juni 2014 wordt de nota uitgebreid met de belangrijkste zorgactiviteiten die bij het geleverde DBC-zorgproduct horen. Ook hebben de zorgproducten en zorgactiviteiten nieuwe omschrijvingen gekregen zodat ze beter te begrijpen zijn. Verzekeraars tonen de nota’s online via de zogenaamde ‘mijn-omgeving’ aan hun verzekerden, waardoor deze na kunnen gaan wat de verzekeraar namens hen vergoed heeft aan zorgaanbieders. Het uitvoeren van een ketentest door middel van de aangepaste ZH308-declaratiestandaard is voor ziekenhuizen en verzekeraars een belangrijke stap in de voorbereiding op de uitbreiding van de zorgnota.

Vanaf 1 juni 2014 zal de nieuwe declaratiestandaard in gebruik genomen worden en zal voor behandelingen vanaf die datum de extra informatie in de mijn-omgeving van de verzekeraars zichtbaar worden voor de betreffende patiënten. Meer informatie en de resultaten van de ketentest zijn terug te vinden in de voortgangsmonitor op de website www.zh308.nl.

Bron: McKesson (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter