Categorie | Internet

MyHealthStory.me vandaag gelanceerd

Op vrijdag 23 september lanceert het Radboud REshape & Innovation Center `Myhealthstory.me’. Een innovatieve manier voor patiënten en zorgverleners om online, via filmpjes, ervaringen over bijvoorbeeld ziekte, aandoeningen, behandeling en acceptatie te delen.

Sociale media worden in toenemende mate gebruikt om ervaringen te delen over ziekte, behandeling, genezing of acceptatie van een ziekte of aandoening. De introductie van Myhealthstory.me voegt hier een nieuwe dimensie aan toe.

Wereldwijd zorgplatform
Myhealthstory.me biedt patiënten en zorgverleners een wereldwijd platform waarop zij, via hun persoonlijke YouTube account, filmpjes kunnen uploaden met de tag `Myhealthstory.me’ en zo ervaringen kunnen delen. Medisch studenten screenen de filmpjes, waarna ze beschikbaar zijn op de website. Hierdoor vormt zich een grote database van beeldmateriaal van patiënten en zorgverleners rondom ziektebeelden, waarvan patiënten, zorgverleners en opleiders gebruik kunnen maken. Voor patiënten is deze site een bron van informatie. Ook zorgverleners en medisch studenten kunnen veel leren, want patiënten vertellen waar zij werkelijk behoefte aan hebben. Myhealthstory.me biedt zorgprofessionals ook de mogelijkheid om hun verhaal over veranderingen in de gezondheidszorg te delen. De website is wereldwijd toegankelijk voor alle patiënten en zorgverleners die er gebruik van willen maken. Myhealthstory.me is in eerste instantie Nederlands en Engelstalig. Snel volgen tenminste elf andere talen.

Initatief van Radboud REshape & Innovation Center
Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & Innovation Center: `Door dit initiatief komt een wens tot vervulling. Namelijk het gebruik van sociale media om werkelijk te kunnen luisteren naar zorgverhalen, om zo samen met patiënten, familie en zorgverleners de zorg te kunnen verbeteren. Het idee kwam tot stand in samenwerking met Roni Zeiger (Chief Health Strategist), Gilles Frydman en e-patiënt Dave.’ Het Radboud Reshape en Innovation Center is onderdeel van het UMC St Radboud.

Bron: UMCN

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter