Categorie | Hardware

NEC presenteert nieuwe generatie medische displays

NEC Display Solutions Europe kondigt de lancering aan van zijn nieuwe MD-series medische displays. De NEC MD211G3 is het eerste model van de nieuwe generatie medische displays, ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen voor het stellen van een diagnose met behulp van medische beelden.

De MD211G3 is de opvolger van de MD213MG met een verbeterd 3MP-grijstint 21,3 inch 2048 x 1536 display, met de best mogelijke SA-SFT (IPS)-technologie voor de meest stabiele kijkprestatie. Een belangrijke toevoeging is de ‘Quick Screen QA’-functie, die eenvoudig en snel pc-onafhankelijk testen mogelijk maakt met een gegarandeerde kwaliteit. Tevens zijn de ingebouwde kalibratie Front-Sensor en omgevingslichtsensor verbeterd voor kalibratie volgens de internationale IEC 62563-1-norm en de verwachte eisen van de nieuwe DIN 6868-157-norm.

Het beeldscherm is ontworpen om te voldoen aan de eisen voor diagnostische afbeelding-rapportage in röntgenonderzoek en bevat applicaties voor afbeelding-rapportages bij CT, MRI en medische afbeeldingen en Picture Archiving and Communication System (PACS) in ziekenhuizen, huisartspraktijken, EHBO-posten en andere zorginstellingen.

Consistentie van afbeeldingen wordt gewaarborgd door middel van out-of-the-box DICOM-kalibratie en uniformiteitscontrole. De geïntegreerde Front-Sensor monitort en optimaliseert de helderheid voortdurend, om de standaard DICOM GSDF-kalibratie te behouden. Met een nieuwe DisplayPort-connector en ergonomische standaard die het mogelijk maakt het display 150mm in hoogte aan te passen, te kantelen en te draaien, is het scherm eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Het MD211G3 grijstint-display is naadloos geïntegreerd in de GammaCompMD QA software suite. Deze software biedt routinematige display-configuratie en zorgt voor een consistente beeldkwaliteit die voldoet aan alle vereiste kwaliteitsnormen, zowel lokaal als via het netwerk, door middel van de optionele GammaCompMD QA Server.

“Grijstint-displays blijven een belangrijk onderdeel van de diagnostische industrie en met de toevoeging van dit drie megapixel medische grijstint-beeldscherm laten we als NEC zien de meest up-to-date technologieën aan te blijven bieden om te voldoen aan de hoogste digitale medische kwaliteitseisen”, zegt Christopher Parker, Product Line Manager Professional Displays bij NEC Display Solutions Europe. “Wat gevraagd wordt is een perfecte balans tussen innovatie en betrouwbaarheid om te voldoen aan de strenge technische en QA-eisen die gesteld worden aan het bekijken van radiologische en klinische beelden.”

Het NEC MD211G3-model is een eerste klasse medisch apparaat dat voldoet aan de Europese richtlijn 93/42/EEC. Om de weergaveprestaties te garanderen dient het MD211G3-beeldscherm te worden gebruikt in combinatie met goedgekeurde display controller boards en drivers van NEC.

Bron: NEC (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter