Categorie | Internet

NHG en LHV hebben HAweb.nl in ontwikkeling

Momenteel wordt voor huisartsen door het NHG en de LHV een professioneel online netwerk ontwikkeld: HAweb.nl. Via deze besloten website kunnen gebruikers direct online samenwerken met collega’s en een persoonlijk dashboard samenstellen.

Persoonlijk dashboard
Een persoonlijk dashboard is een soort slimme startpagina die huisartsen zelf kunnen indelen. Het NHG en de LHV zorgen ervoor dat de meest gebruikte informatiebronnen erop geplaatst kunnen worden. Ook kunnen naar keuze andere informatiebronnen aan toevoegen. Zo’n dashboard is vooral praktisch inzetbaar tijdens het spreekuur, maar ook bijvoorbeeld als voorbereiding op nascholing.

Online samenwerken met uw collega’s
Via het persoonlijke dashboard hebben gebruikers direct toegang tot een professioneel netwerk waarmee online met collega’s samengewerkt kan worden. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het samen schrijven aan documenten via het web mogelijk.

Veiligheid van uw gegevens
Toegang tot zowel het dashboard als het netwerk verkrijgen gebruikers met hun emailadres en wachtwoord. De documenten op HAweb.nl zijn niet doorzoekbaar via Google of andere zoekmachines. Hierdoor zijn gegevens dus alleen via deze website beschikbaar.  Er wordt nu nog hard gebouwd aan de implementatie van HAweb.nl. De komende maanden wordt de applicatie aan uitgebreide tests onderworpen en in de tweede helft van 2011 komt HAweb.nl voor alle leden beschikbaar.

Bron: NHG

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter