Categorie | eHealth

Nieuwe innovatie EIT Digital gericht op verbeteren levenskwaliteit parkinsonpatiënten

eit

EIT Digital gaat een digital innovatie Vital@Home ontwikkelen die de levenskwaliteit van mensen met de ziekte van Parkinson verbetert. De innovatie-activiteit is erop gericht de verergering van de symptomen bij deze ziekte te vertragen of zelfs te voorkomen.

Binnen het project Vital@Home worden onopvallende wearables met sensoren ontwikkeld die continue en objectief de bewegingsactiviteit van deze patiënten meten. De metingen komen in een cloud-gebaseerde applicatie. Op basis van de direct beschikbare metingen kunnen zorgverleners de behandelingen beter op individueel niveau afstemmen. De geoptimaliseerde behandelingen kunnen de kwaliteit van het leven van mensen met de ziekte van Parkinson verbeteren en de kosten voor de gezondheidszorg verlagen.

Herbert Baldus, activity lead van Philips Research legt uit: “Parkinsonpatiënten lijden aan bewegingsstoornissen en hebben een langetermijnbehandeling en ziektemanagement nodig. Klinische professionals missen vaak objectieve en accurate assessments van de ziekteprogressie want die zijn vaak alleen gebaseerd op beoordelingen tijdens ziekenhuisbezoeken zelf. Innovatieve en geoptimaliseerde bronnen van gezondheidsdata voorzien in een informatiebasis voor een beter ziektemanagement. Het zal werkelijk een toegevoegde waarde zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson en helpt hen om beter en langer te leven.”

De innovatieactiviteit Vital@Home is onderdeel van de Action Line Wellbeing van EIT Digital. Het project wordt geleid door Philips dat hierin samenwerkt met RadboudUMC (via Philips), TU Berlin, Curamatik (via TU Berlin) en UCL London. De Action Line Digital Wellbeing is een van de domeinen waarbinnen EIT Digital investeert in nieuwe innovatie activiteiten die partners uitvoeren. Doel is om nieuwe technologische innovaties naar de markt te brengen die helpen bij het gezond blijven of bij het leren omgaan met chronisch zieke aandoeningen.

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter