Categorie | Domotica

Niko Projects introduceert nieuw touchscreen voor 5G oplossing

Niko Projects introduceert een nieuw touchscreen (bedieningspaneel) voor haar 5G oplossing. Deze 5G oplossing van Niko Projects voorziet nieuwbouw- en renovatieprojecten van een modulaire toepassing voor levensloopgeschikt wonen, eventueel gecombineerd met zorg op afstand. Door het introduceren van een nieuw touchscreen met verbeterde functionaliteiten wordt beter ingespeeld op de mogelijkheden van de hedendaagse techniek en wensen van gebruikers. Het nieuwe touchscreen voor de 5G oplossing wordt gedemonstreerd tijdens de Zorg&ICT beurs en is leverbaar vanaf mei 2012.

Het nieuwe touchscreen van de 5G oplossing van Niko Projects is voorzien van een 10″ beeldcherm en is een eigen ontwikkeling. Het  biedt additionele functionaliteiten, en heeft een moderner uiterlijk. Het touchscreen voorziet onder andere in de bediening van het video-toegangscontrolesysteem. Domoticavoorzieningen worden middels dit scherm ingeregeld, zoals de verlichting, zonwering en eventueel verwarmingsunit. Het scherm biedt video- en spraakmogelijkheden voor beeldbellen, binnen het complex, met vrienden of bekenden en voor contact  met zorgcentrales op ieder gewenst moment. Het nieuwe scherm is eenvoudig naar eigen inzicht in te delen, waarbij ook extra features eenvoudig kunnen worden getoond, zoals de weersvoorspelling, een klok of real-time aandelenkoersen. Optioneel is het scherm leverbaar met Wi-Fi en Bluetooth. Het scherm kan eenvoudig worden verplaatst van het dockingstation aan de muur naar een speciaal ontworpen tafelstandaard. Hiervoor is het touchscreen voorzien van een accu, waardoor het tijdens de overdracht van het dockingstation naar het tafelstatief niet uitgeschakeld hoeft te worden.

Het nieuwe touchscreen is voorzien van een web-enabled User Interface, waardoor het systeem eenvoudig te gebruiken is. Het besturingssysteem is gebaseerd op een Linux platform en de aansluiting van het scherm verloopt via het dockingstation, waardoor zichtbare bedrading verleden tijd is.

Niko Projects heeft gekozen voor een nieuw touchscreen om gebruikers optimaal te kunnen laten profiteren van de 5G oplossing. Het nieuwe scherm is ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van Niko Projects op het gebied van intelligente gebouw- en woningautomatisering voor comfort en zorg, waarbij ervaringen van gebruikers hebben meegespeeld in het ontwikkelproces. Het nieuwe touchscreen wordt tijdens de Zorg & ICT beurs in de Jaarbeurs Utrecht gedemonstreerd. In mei wordt het scherm leverbaar via Niko Projects en haar partners.

Bron: Niko Projects

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter