Categorie | e-Learning

Noordhoff Health start met e-learning voor gehandicaptenzorg

Noordhoff Health is gestart met de ontwikkeling van digitale leermiddelen die specifiek zijn afgestemd op de gehandicaptenzorg. Sinds 2010 ontwikkelt Noordhoff Health onder de naam CampusCare e-learningcursussen voor verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VV&T). Een aantal instellingen uit de gehandicaptenzorg maakt al gebruik van deze e-learningcursussen.

Binnen de gehandicaptenzorg groeit de behoefte aan kwalitatief hoogstaande e-learningcursussen die zijn afgestemd op de zorg die hier aan cliënten gegeven wordt. “De toegevoegde waarde van e-learning staat niet ter discussie”, zegt ook Hans Schirmbeck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). “De cursisten kunnen in hun eigen tempo en op een geschikt tijdstip de lesstof tot zich nemen. Dit voorkomt onnodige reistijd, planningsproblemen of afwezigheid door studiebijeenkomsten. E-learning leidt tot lagere verletkosten en een hoger rendement van het opleidingsbudget.”

Actief leren
De cursussen voor de gehandicaptenzorg komen beschikbaar in de bibliotheek van CampusCare. CampusCare biedt e-learningcursussen voor medewerkers (niveau 3 en 4) die werken in de langdurige zorg. De cursussen zijn opgesteld in heldere taal en prikkelen de cursisten tot actief leren met interactieve vragen en uitgebreide feedback. Foto’s, illustraties, animaties en filmpjes brengen de leerstof tot leven. De cursussen worden afgesloten met een toets en zijn gecertificeerd en geaccrediteerd. De VGN zal de e-learningcursussen van Noordhoff Health ook aanbieden via hun onlangs gelanceerde VGN e-learningshop (elearnshop.vgn.nl).

Snelgroeiend aanbod
De eerste op maat gemaakte online cursussen voor de gehandicaptenzorg zijn al verschenen. Dit aanbod zal snel groeien. Zo verschijnen er de komende tijd onder meer cursussen over diverse beperkingen en voorbehouden en risicovolle handelingen. De cursussen komen tot stand in samenwerking met zorginstellingen uit de gehandicaptenzorg.

Logische stap
André Matera, Directeur bij Noordhoff Health, vindt de uitbreiding van e-learningcursussen voor de gehandicaptenzorg een logische stap: “Ook instellingen uit de gehandicaptenzorg willen hun medewerkers digitaal scholen. Onze digitale leeroplossingen zijn van grote waarde voor deze instellingen. We hebben op het gebied van e-learning een uitgebreide expertise en een groot aanbod, zowel voor de langdurige als acute zorg. Veel van deze cursussen gaan over onderwerpen waar ook medewerkers in de gehandicaptenzorg mee te maken hebben. Door in overleg met betrokken professionals de inhoud van onze huidige digitale cursussen aan te passen, kunnen we snel cursussen aanbieden die geheel zijn afgestemd op de wensen van de gehandicaptenzorg. Daarnaast wordt nieuwe content ontwikkeld die specifiek gericht is op deze markt. Zo kunnen wij onze ambitie om zorgprofessionals te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling ook in deze sector waarmaken.”

Snel starten
Instellingen binnen de gehandicaptenzorg die willen starten met de e-learningcursussen van CampusCare, kunnen snel aan de slag. Medewerkers kunnen direct gebruikmaken van de cursussen. Inloggen volstaat. Meer informatie is te vinden op www.campus-care.nl.

Bron: Noordhoff Health (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter