Categorie | e-Learning

Noordhoff Uitgevers nieuwe eigenaar Nationale Kennistoetsbank voor de Zorg

Noordhoff Uitgevers is de nieuwe eigenaar van de Nationale Kennistoetsbank voor de Zorg, die vanaf nu ‘Toetsvragenbank Zorg’ zal heten. Deze toetsvragenbank bestaat uit een database van meer dan 12.000 gevalideerde toetsvragen om de kennis van zorgprofessionals te beoordelen.

Verpleegkundigen van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen en HBO-V docenten en vakdidactici hebben samengewerkt aan de totstandkoming van de kennisitems in de databank. Na het faillissement van Stichting Leerstation Zorg, de vorige eigenaar, dreigde de met zorg opgebouwde kennis uit de databank verloren te gaan. Nu Noordhoff Uitgevers de auteursrechten in handen heeft, kunnen huidige en nieuwe klanten gebruik blijven maken van de databank. Alle activiteiten met betrekking tot de ‘Toetsvragenbank Zorg’ worden ondergebracht bij Noordhoff Health, de zorgafdeling van Noordhoff Uitgevers.

André Matera, directeur van Noordhoff Health: ‘Wij zien dat toetsing en assessment steeds belangrijker worden als bewijs voor behaalde competenties, maar dat toetsen ook steeds vaker gebruikt worden om sturing te geven aan individuele leertrajecten. Maar dan moet de kwaliteit wel hoog zijn. Als Noordhoff Health staan we voor deze hoge kwaliteit. Wij zetten ons daarom in de toetsen uit de toetsvragenbank nog verder uit te breiden en te verbeteren. De komende tijd gaan we hierover in gesprek met instellingen en partners in de zorg.’

Bron: Noordhoff Health (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter