Categorie | Zorginnovatie

Onderzoek naar invloed online spelletjes op hersenveroudering

Puzzelsite Yezzle.nl en het UMC St Radboud starten samen een onderzoek naar hersenveroudering. Met de online spellen van Yezzle.nl wordt onderzocht wat voor invloed een gezonde leefstijl heeft op de hersenveroudering bij mensen vanaf veertig jaar.

Gaming en gezondheid
De laatste tijd groeit de aandacht voor de rol van gaming bij gezondheid. Eind oktober organiseerde de stichting Games for Health, al jaren een begrip in Amerika, voor het eerst een medisch congres in Nederland over de rol van gaming in de gezondheidszorg. De conclusie op het congres: er is meer wetenschappelijke onderbouwing nodig om de positieve rol van gamen te bevestigen. Yezzle.nl en het UMC St Radboud willen met dit gezamenlijke onderzoek hieraan een bijdrage leveren.

Braintraining
Teun Aalbers, PhD aan het UMC St Radboud, voert het onderzoek naar hersenveroudering uit. In dit onderzoek worden oudere werknemers ondersteund bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Met de spellen van Yezzle.nl wordt bij deze proefpersonen gedurende een periode van twee jaar gemeten hoe die leefstijl het functioneren van hun hersenen verandert. Aalbers: “Het trainen van je hersenen is van jongs af aan van belang en ook de rest van je leven blijft dat belangrijk. Om mentaal fit te blijven vormen online spelletjes een leuke training. Tijdens Games for Health zagen we dat de juiste spelletjes daar ook zeker een bijdrage aan kunnen leveren. Maar wetenschappelijk onderzoek over het effect is vaak niet aanwezig. Vandaar de samenwerking tussen het UMC St Radboud en Yezzle.nl. Met ons gezamenlijke onderzoek proberen we nu een aantal effecten objectief in kaart te brengen.”

Meer informatie op www.yezzle.nl en www.braintrainer.nl.

Bron: UMC St Radboud

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter