Categorie | Internet

Online informatieplatform en sociale netwerk Kanker.nl van start

Vandaag gaat het online informatieplatform en sociale netwerk Kanker.nl van start. Een platform voor patienten en hun omgeving, aangevuld met onafhankelijke informatie van oncologieprofessionals, psychologen, patientenorganisaties en onderzoekers. Kanker.nl is het resultaat van een unieke samenwerking en ambitie: het verbeteren van de digitale informatievoorziening aan kankerpatienten en hen zo beter voorbereiden op keuzes die ze moeten maken tijdens hun behandelproces.

Unieke samenwerking
Kanker.nl is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding met IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), IKZ (Integraal Kankercentrum Zuid), de NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatientenorganisaties) en haar aangesloten patientenverenigingen. Samen streven zij ernaar om de informatie en kennis die nu op veel verschillende plaatsen op internet te vinden is, te bundelen op Kanker.nl. En te combineren met ervaringsinformatie patienten, ex-patienten en hun naasten.

Sociaal netwerk
Op het moment van lancering bevat Kanker.nl een bibliotheek met informatie over zo’n 50 kankersoorten, ingedeeld naar fasen in de ziekte, zoals onderzoek, behandeling en gevolgen. Daarnaast is er een sociale netwerkfunctie. Voor en door kankerpatienten, ex-kankerpatienten, naasten of nabestaanden. Welke ervaringen hebben anderen met bepaalde behandelmethoden of ziekenhuizen? Hoe ga je om met vermoeidheid of emoties? Welke vragen durf je moeilijk te stellen aan je dokter? Door een profiel aan te maken kun je in een besloten omgeving ‘anderen zoals jij’ vinden en meedoen in discussiegroepen. Veilig en als je wilt volledig anoniem. Niet iedereen wil immers zijn ervaringen in het openbaar delen.

Getest door patienten
Het platform is ontwikkeld volgens het door het team van Kanker.nl bedachte Dwunfu-principe: ‘develop with us, not for us’. Meer dan 1.000 patienten uit alle leeftijdsgroepen, met veel of nauwelijks internetervaring hebben meegeholpen. Een veel gehoorde uitspraak is: “Ik heb lang op een platform als Kanker.nl gewacht.”Kanker.nl sluit aan bij de behoefte aan relevante, betrouwbare en persoonlijke informatie en ervaringen. En is op ieder moment van de dag of nacht gratis beschikbaar. In de toekomst zal het platform verder ontwikkeld worden op basis van wensen en behoeften van patienten en samenwerking op inhoud.

Bron: KWF (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter