Categorie | eHealth

Ontwikkelaar van eHealth-software versterkt innovatie en versnelt internationale expansie

Forcare, ontwikkelaar van een softwarepakket dat bestaande systemen in de gezondheidszorg naadloos op elkaar aansluit, trekt groeifinanciering aan van Venture Capitalist (VC) Prime Ventures. De financiering, afkomstig van een van de topinvesteerders in Europa, onderstreept het potentieel en de innovatiekracht van de puur Nederlandse eHealth-specialist Forcare.

Forcare gebruikt de financiering onder andere voor internationale groei, uitbouw van het salesteam en het verder versterken van zijn positie buiten Nederland. De eHealth-specialist richt zich daarbij vooral op Noord-Amerika en een aantal grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast gebruikt Forcare de financiering voor het verder uitbouwen van zijn technologische voorsprong op het gebied van innovatieve oplossingen voor ‘standards-based interoperability’. Hiervoor ontwikkelt en levert het bedrijf een cloudplatform met integratiediensten voor de gezondheidszorg. Verder versterkt Forcare zijn partnernetwerk en breidt dit uit. Grote internationale ondernemingen als IBM, Philips en McKesson maken nu al deel uit van dit netwerk.

“We zijn erg blij met de financiering van één van de meest toonaangevende technologische Venture Capital-fondsen in Europa, Prime Ventures. De financiering onderstreept en beloont de innovatieve kracht en het groeipotentieel van een relatief klein bedrijf als Forcare”, zegt Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare. “Met onze visie op ‘Patient-Empowered Collaborative Care’ willen we met onze software wereldwijd een bijdrage leveren aan betere en efficiëntere gezondheidszorg. Concreet houdt dit in: betere toegang tot digitale patiëntendossiers, voor arts én patiënt.”

“Forcare heeft in de afgelopen jaren significante groei gerealiseerd”, zegt Sake Bosch, managing partner van Prime Ventures. “Met zijn unieke producten en sterke businesspartners heeft Forcare grote mogelijkheden om internationaal snel verder te groeien in een sector die veel kansen biedt.”

Forcare ontwikkelt software die een positieve bijdrage levert aan de gezondheidszorg en de regie over medische gegevens teruggeeft aan de patiënt. Medisch personeel én patiënten krijgen met de gebruiksvriendelijke Forcare-oplossing veilig en betrouwbaar toegang tot digitale gezondheidszorginformatie. Hierdoor zijn artsen in staat efficiënter met elkaar samen te werken. Dit komt de veiligheid en gezondheid van patiënten ten goede en bespaart zorginstellingen kosten.

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter