Categorie | Internet

Patiënten online verwijzen naar Medisch Centrum de Baronie

Vanaf 15 november kunnen huisartsen hun patiënten naar Medisch Centrum de Baronie in Breda verwijzen via ZorgDomein. Het zelfstandig behandelcentrum Medisch Centrum de Baronie verleent professionele specialistische zorg onder andere op het gebied van Dermatologie, Algemeen chirurgie, Plastische chirurgie, Urologie, Orthopedie, Maag-darm-leverziekte en een Pijn Poli.

Huisartsen en patiënten in de regio Breda en omstreken hebben met de aansluiting van het Medisch Centrum de Baronie op ZorgDomein helder inzicht in de zorgtrajecten, de verwijsafspraken en de actuele korte toegangstijden.

Voordelen patiënt, huisarts en zorginstelling
De huisarts kiest in ZorgDomein de verwijsreden op basis van het probleem of klacht van de patiënt. Na de keuze voor de verwijsreden, toont ZorgDomein het  zorgaanbod, de trajecten van de verschillende zorginstellingen, de geldende verwijsafspraken en de actuele toegangstijden. De huisarts en patiënt kiezen uit het zorgaanbod het beste passende aanbod. Hierdoor komt de patiënt direct op het goede spreekuur terecht in de zorginstelling. Vervolgens zendt de huisarts beveiligt via ZorgDomein relevante gegevens als de verwijsbrief digitaal naar de gekozen zorginstelling. Wanneer de patiënt contact opneemt voor het maken van de afspraak, beschikt de poli over alle benodigde informatie om de patiënt op het juiste spreekuur in te plannen.

Verbinden van zorgverleners
Ruim 70% van de huisartsen in Nederland gebruikt de internetapplicatie ZorgDomein. Hierdoor hebben zij en hun patiënten altijd een actueel inzicht in het zorgaanbod, de toegangstijden en de (regionale) afspraken. Met ZorgDomein behoren papieren verwijs- en aanvraagformulieren tot het verleden.

Bron: Zorgdomein (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter